Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τις εφημερίδες σήμερα 23 Μαρτίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκάνδαλο μεγατόνων στην Ιατρική Σχολή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πρόεδρος της Σχολής Αλέξανδρος Γαρύφαλλος υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας φοιτητή στον ίδιο. Στην αναφορά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι φέρεται να υπήρξε διαρροή εξεταστικών θεμάτων αντί αμοιβής".

ΕΘΝΟΣ: "Κατάσταση πολιορκίας. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις σε περιοχές των Βρυξελλών και του Βελγίου εν γένει βρίσκονταν σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στο μετρό Μάαλμπεκ, που κόστισαν τη ζωή σε 31 άτομα και τραυμάτισαν άλλους 250 ανθρώπους βυθίζοντας στο πένθος το Βέλγιο, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο τρόμος αλλάζει την Ευρώπη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χαριστική βολή στη Συνθήκη Σένγκεν και ταφόπλακα στην απόπειρα ανακατανομής προσφύγων στην Ευρώπη-που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου και με την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας- αποτέλεσε το τρομοκρατικό χτύπημα του Βελγίου. Ήδη τέθηκαν σε ισχύ αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι σε χώρες του ιδρυτικού πυρήνα της ΕΟΚ/ΕΕ. (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο), ενώ η δημόσια ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη στρατιωτικοποιείται με ταχείς ρυθμούς".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ευρώπη σε πόλεμο. Να κτυπηθεί στην ρίζα της η ισλαμική τρομοκρατία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι πλέον σαφές ότι ο τρόπος με τον οποίο η ευρωπαϊκή κοινωνία επιχειρεί να ενσωματώσει τους μουσουλμάνους πρέπει να αλλάξει. Είναι επίσης σαφές ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τις προαναφερθείσες ενέργειες ως "πράξεις πολέμου" και να παραμένει αδρανής. Όπως σημείωνε η "Εστία" την επομένη του μακελειού στο Παρίσι, "το ISIS πρέπει να κτυπηθεί".

Η ΑΥΓΗ: "Βρυξέλλες 22 Μαρτίου 2016. Βόμβες στο αεροδρόμιο και το μετρό. 34 νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες. Και μετά;"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όλοι καταδικάζουν την τρομοκρατία. Όλοι λένε ότι θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας και θα τη νικήσουν. Όλοι εκφράζουν την οδύνη τους για τα θύματα. Όλοι λένε τα ίδια μετά από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα. Κανείς, όμως, δεν λέει πώς θα νικήσει την τρομοκρατία. Κανείς δεν λέει τι την ενισχύει και τη θεριεύει. Χρειάζονται απαντήσεις".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ένα χτύπημα πολλοί στόχοι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν στόχος των επιθέσεων στις Βρυξέλλες ήταν να τρομοκρατηθούν οι λαοί της Ευρώπης, τότε απέτυχαν οικτρά. Αν αυτές οι επιθέσεις έχουν αφετηρία τον θρησκευτικό φανατισμό και το αβυσσαλέο μίσος για κάθε τι διαφορετικό, πολύ περισσότερο για το διαφορετικό που εκφράζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες, η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη της ενωμένης Ευρώπης, τότε είναι βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σοκ, θλίψη αλλά και αγωνία για το ενδεχόμενο να μην έχει κλείσει ακόμη ο κύκλος των επιθέσεων κυριαρχούσαν χθες στις Βρυξέλλες, μετά τις σφοδρότατες εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και στον σταθμό μετρό Μάλμπεκ, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άτομα και τραυματίσθηκαν 230 χθες το πρωί".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα σε τοπίο που "μυρίζει μπαρούτι".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων,για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες:"το ΚΚΕ καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο βελγικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοιες επιθέσεις αξιοποιούνται για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, της ξενοφοβίας και τον εκφοβισμό του λαού".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η Ευρώπη σε πόλεμο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά το Παρίσι ήταν η σειρά των Βρυξελλών. Αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές αιματοκύλισαν την καρδιά της Ευρώπης. Ό,τι μισούν περισσότερο δηλαδή. Στον πόλεμο που της έχει κηρυχθεί, η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να απαντήσει. Με αποφασιστικότητα, κυνηγώντας τους τρομοκράτες. Αλλά και με σεβασμό στις αξίες που την κάνουν να ξεχωρίζει. Γιατί όμως οι Βρυξέλλες; Και ήταν δυνατόν αυτές οι νέες επιθέσεις να αποτραπούν;".

Kontranews: "Ο φασισμός χτυπάει την πόρτα μας. Χάος στην Ευρώπη. 34 νεκροί 230 τραυματίες στις Βρυξέλλες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έκλεισαν παντού τα σύνορα, έβγαλαν τον στρατό στους δρόμους, σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρένων, ακύρωσαν τις πτήσεις και έκλεισαν τον κόσμο στα σπίτια του. Στην ουσία έκαναν αυτά τα οποία επεδίωκαν οι τρομοκράτες,που αιματοκύλισαν χθες τις Βρυξέλλες και πρόσφατα το Παρίσι, όπως μας είχαν προειδοποιήσει ότι θα τους ακούμε και θα τρέχουμε να κρυφτούμε".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εφιαλτικά σενάρια. Επέστρεψε ο τρόμος στην Ευρώπη- Στον "αέρα" η συμφωνία για το Προσφυγικό-Φόβοι για την οικονομία"..

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "είθισται στις αγορές και την οικονομία τα τρομοκρατικά χτυπήματα να επηρεάζουν αρνητικά τα χρηματιστήρια. Αντίστοιχες περιπτώσεις όπως η χθεσινή στις Βρυξέλλες αντιμετωπίστηκε με πανικό και "τρομοκράτηση" των επενδυτών, όπως έγινε την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "5 νέα βάρη στο επιχειρείν".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρωταθλήτρια σε όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων έχει καταστεί η Ελλάδα, μετά και τις νέες αυξήσεις που προετοιμάζονται στο πλαίσιο στης διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης".