Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Διαβάστε τα κεντρικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016) εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΣΟΚ για την Ελλάδα!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Μουζάλας: Οι πρόσφυγες θα μείνουν εδώ για δύο-τρία χρόνια. Πανικός! Ζητούν από τις τράπεζες τις παιδικές κατασκηνώσεις. Κατευθείαν σε ΜΚΟ, υπηρεσίες τα 700.000.000 της Κομισιόν. Χολή από τον Σλοβάκο πρωθυπουργό: Θα γίνετε απέραντο hot spot».

ΕΘΝΟΣ: «Αλλάζει ρότα το Βερολίνο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αλλαγή ρότας καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη στάση του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα. Η Γερμανία, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις της Αν. Μέρκελ, στηρίζει τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αναδρομικό «κούρεμα» σε συντάξεις ΟΑΕΕ-ΙΚΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «όσοι πήραν προσωρινή ή οριστική σύνταξη μπορεί να υποχρεωθούν να επιστρέψουν χρήματα, λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού αποδοχών. Κόβεται το «μπόνους» των 220 ευρώ από τις νέες συντάξεις, ενώ καταργείται το κατώτατο όριο των 486 ευρώ για όσους αποχωρούν πριν από τα 67».

ΕΣΤΙΑ: «Το ταξικό μίσος του κ. Τσίπρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι σχεδιασμοί, οι κινήσεις αλλά και οι δημόσιες τοποθετήσεις ανωτάτων κυβερνητικών στελεχών καθιστούν εμφανές ένα από τα βαθύτερα κίνητρα των πράξεών τους».

Η ΑΥΓΗ: «Ώρα μηδέν για το προσφυγικό»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «προκλητικός και πάλι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός: Η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί και να μετατραπεί σε hotspot για να σωθεί η Ευρώπη. Επιτακτική η ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ο τιμοκατάλογος της αρπαχτής»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πάνω από 88.000 ευρώ (!) χρέωνε την ολοσέλιδη διαφήμιση στην περιορισμένης κυκλοφορίας εφημερίδα του ο «Π. Μαυρίκος. Μόλις σταμάτησε η προβολή της από την ΕΡΤ, άρχισε τα απειλητικά δημοσιεύματα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αντιφατικά μηνύματα από Βερολίνο»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αντιφατικά μηνύματα εκπέμπει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Βερολίνο για το ενδεχόμενο να επιδειχθεί ευελιξία στην πρώτη αξιολόγηση, λόγω του βάρους που δέχεται η Ελλάδα εξαιτίας του προσφυγικού».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Τεράστιες ευθύνες των ΕΕ-ΝΑΤΟ για το Προσφυγικό και της κυβέρνησης που συνυπογράφει τις αποφάσεις τους»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «επίσκεψη πραγματοποίησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο νησί της Λέσβου, που αυτήν την περίοδο δέχεται καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες».

ΤΑ ΝΕΑ: «Όποιος μπαίνει, μένει!»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε δραματική ομολογία για τη μετατροπή της Ελλάδας σε hotspot προέβησαν οι υπουργοί Κοτζιάς και Μουζάλας, αποδεχόμενοι ότι πολύ σύντομα πρόκειται να εγκλωβιστούν εντός της επικράτειας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Συμφωνήστε γιατί χανόμαστε»:

Η εφημερίδα γράφει ότι «από την ευρωσύνοδο της Δευτέρας για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό δεν έχουμε κάτι θετικό να περιμένουμε, εκτός ίσως από κάποιες οικονομικές αποζημιώσεις για το κόστος της διαχείρισης του προβλήματος».

KONTRA NEWS: «Στο ίδιο καράβι Μέρκελ και Τσίπρας ή θα βουλιάξουν μαζί ή θα γίνουν ήρωες της Ευρώπης»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της Άνγκελας Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα. Είναι καταδικασμένοι να πετύχουν και να γίνουν ηγέτες, ήρωες και σύμβολα που κράτησαν την Ευρώπη ενωμένη και όρθια ή να αποτύχουν οπότε μαζί τους θα καταρρεύσει και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Βραδυφλεγής βόμβα τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ασφυξία σε τράπεζες και οικονομία προκαλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα φθάσουν φέτος στο 45% του συνολικού δανεισμού. Μήνυμα Μπ. Κερέ σε Ελλάδα και Κύπρο: Πωλήστε δάνεια σε ξένα funds».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Ένεση» ρευστότητας από εταιρικά ομόλογα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον δρόμο για εξωτραπεζική χρηματοδότηση επιχειρήσεων, έπειτα από επίμονες φωνές της επιχειρηματικής κοινότητας, ανοίγει η τροπολογία που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο υπουργείο Οικονομικών».