Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μνημείο ο...Βενιζέλος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κατάσταση απελπισίας έχει περιέλθει πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βλέπει την πολιτική καριέρα του να γνωρίζει άδοξο τέλος, δίχως το όνειρο της πρωθυπουργίας, με το οποίο έζησε επί δεκαετίες να γίνεται πραγματικότητα...Με...ύφος Βοναπάρτη, είπε ότι ελάφρυνε το χρέος κατά 200 δισ. και πως πρέπει να του καταθέσουν και δάφνινο στεφάνι".

ΕΘΝΟΣ: "Το σχέδιο δράσης της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πλοία της αρμάδας θα επιχειρούν και στα εθνικά ύδατα κατόπιν αδείας και όχι μόνο στα διεθνή όπως ήθελε η Τουρκία, ενώ θα συνεργάζονται με τις τοπικές Αρχές. Σύνδεσμοι από Ελλάδα και Τουρκία πάνω στη γερμανική ναυαρχίδα για να επιλύονται τυχόν προβλήματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα καραβάνια μεγαλώνουν, η Ελλάδα εκπέμπει SOS!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πάνω από 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε Κέντρα Υποδοχής ή είναι διάσπαρτοι στις εθνικές οδούς με τα βόρεια σύνορα κλειστά. Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης κατέθεσε ο Μουζάλας στη Σύνοδο υπουργών, μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος με την Αυστρία".

ΕΣΤΙΑ: "Η επιστροφή του Μέττερνιχ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χθεσινή απόφασις του υπουργού Εξωτερικών περί ανακλήσεως στην Αθήνα της Ελληνίδος πρέσβεως στην Βιέννη για διαβουλεύσεις κλιμακώνει ραγδαίως την κατάσταση στο προσφυγικό ζήτημα".

Η ΑΥΓΗ: "Ο πόλεμος των συνόρων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα σύνορα φαίνεται πως θα κορυφωθεί και θα κριθεί όχι μόνο το δράμα των προσφύγων, αλλά και η συνοχή της Ευρώπης, που ήδη έχει τεθεί σε δοκιμασία από την απόφαση της Αυστρίας να ορίσει μονομερώς πλαφόν εισόδου στα σύνορά της".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ευρώπη σκοτεινή ήπειρος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η διαιρεμένη Ευρώπη φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών, όπου άπαντες παρέμειναν στις θέσεις τους. Η Αυστρία σέρνει τον χορό και απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από τη Σένγκεν. Ο Γ. Μουζάλας υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ ανακλήθηκε η πρέσβης της χώρας μας από τη Βιέννη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Plan B Ευρωπαίων στο προσφυγικό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προειδοποίηση εξέπεμψε χθες η σύνοδος υπουργών Εσωτερικών της Ένωσης ότι εάν δεν εφαρμοστούν άμεσα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές οι υφιστάμενες συμφωνίες για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, η ΕΕ θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση σχεδίου αντιμετώπισης της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καλούν τις χώρες της ΕΕ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις, όμως αυτές οι "αποφάσεις" είναι που οδηγούν χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Έκτακτη εισφορά ειδικά για συνταξιούχους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η επιβολή έκτακτης εισφοράς σε συντάξεις που ήδη καταβάλλονται και υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για να βγουν τα νούμερα του νέου Ασφαλιστικού. Την ίδια ώρα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχέδιο με περικοπές στις επικουρικές και μείωση του ανώτατου πλαφόν για την κύρια και για τις πολλαπλές συντάξεις".

Kontranews: "Σε 10 μέρες καταρρέει η Ευρώπη! δηλώνει ο αρμόδιος Επίτροπος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δραματική προειδοποίηση του αρμόδιου για τη Μετανάστευση Κοινοτικού Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι σε δέκα μέρες καταρρέει η Ευρώπη, δείχνει το μέγεθος του κινδύνου που προκαλούν τα κύματα των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλείστε τη συμφωνία. Έκκληση Γ. Στουρνάρα να μη γυρίσει η οικονομία στο καλοκαίρι του 2015".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμα κινδύνου εκπέμπει η Τράπεζα της Ελλάδας και απευθύνει σαφή προειδοποίηση πως πρέπει να κλείσει, ταχύτατα, συμφωνία με τους πιστωτές, ώστε να μην εξανεμιστούν οι ευνοϊκές προοπτικές για ανάκαμψη της οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και να μην επανεμφανιστούν σοβαρά αδιέξοδα, ανάλογα εκείνων του 2015".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο δεκάλογος Στουρνάρα για έξοδο από την κρίση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, αλλά κυρίως την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος, από την οποία κάλεσε ανοικτά τον πρωθυπουργό να αλλάξει μίγμα οικονομικής πολιτικής, εγκαταλείποντας τις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών".