Oι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (16.02.15)

Oι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (16.02.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πνίγουν την Ελλάδα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κρίσιμη σύνοδος για το Προσφυγικό την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία συνωμοτούν με Σκόπια και Βουλγαρία για να κλείσουν τα σύνορα. Ένα απέραντο hot spot η πατρίδα, με το ΝΑΤΟ (υπό Γερμανό ναύαρχο) να περιπολεί στα χωρικά μας ύδατα».

ΕΘΝΟΣ: «Η νέα πρόταση προς τους αγρότες»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τη δυνατότητα να καθορίζουν το ύψος των κύριων συντάξεων τους ανάλογα με τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες προβλέπει η νέα κυβερνητική πρόταση που θα υποβληθεί προς τους αγρότες. Διασφαλίζεται επίσης η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ όχι μόνο για το προνοιακό αλλά και για το συνταξιοδοτικό κομμάτι».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Γκρίζα παιχνίδια από την Άγκυρα στο Αιγαίο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σκοτεινά σημεία στη συμφωνία σχετικά με το πώς οι νατοϊκές δυνάμεις θα διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις διάσωσης στα θαλάσσια σύνορα. Η Τουρκία θέλει να αμφισβητήσει εκ νέου τα χωρικά ύδατα στις βραχονησίδες και τον εναέριο χώρο των 10 μιλίων».

ΕΣΤΙΑ: «Τα Δωδεκάνησα σε διεθνές καθεστώς»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όχι μόνον αμηχανία, αλλά και αδράνεια χαρακτηρίζει την στάση των Αθηνών, που υφίστανται αλλεπάλληλες ταπεινώσεις ενώ η Τουρκία σταθερά προωθεί τις διεκδικήσεις της. Ανέκαθεν η Άγκυρα αμφισβητούσε την εθνική μας κυριαρχία στα Δωδεκάνησα, επικαλουμένη ότι η συνθήκη ενσωματώσεως προβλέπει αποστρατιωτικοποίηση».

Η ΑΥΓΗ: «Λευκός καπνός από Ευρώπη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τη βούληση να ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του δημόσιου χρέους, ώστε η ελληνική οικονομία να περάσει σε μια νέα φάση σταθεροποίησης και ανάπτυξης, εξέφρασαν τρεις κορυφαίοι παράγοντες της ευρωπαϊκής πλευράς».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Παζάρι για τρεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Τσίπρας, Νταβούτογλου και Μέρκελ συναντώνται κατ’ ιδίαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα υποστηρίζει πως στόχος είναι η άσκηση πίεσης προς την Τουρκία για την ανακοπή της προσφυγικής ροής».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ο «πόλεμος» των συνόρων»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «κοινό μέτωπο στο προσφυγικό συγκροτούν οι χώρες του Βίζεγκραντ εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία είχαν χθες διαβουλεύσεις με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία στην Πράγα για την εκπόνηση «εναλλακτικού σχεδίου», με στόχο να σφραγίσουν την επονομαζόμενη βαλκανική οδό, αποκλείοντας τα σύνορα με την Ελλάδα, προοπτική με την οποία διαφωνία η Γερμανίδα καγκελάριος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μετά το συλλαλητήριο συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: « «δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη μας, να την κλιμακώνουμε όποτε κι όπως χρειαστεί, με διάφορες μορφές και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Παίρνει αλλά δεν δίνει»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μισό δισ. ευρώ «ξέχασε» να πληρώσει το Δημόσιο τον Ιανουάριο του 2016 συνεχίζοντας την πολιτική τού «δεν πληρώνω δεν πληρώνω» που έχει προκαλέσει ασφυξία στην αγορά και στην οικονομία. Την ίδια ώρα, όμως, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να κάνει μηνιαίες τις δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος αρχίζοντας νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά»

KONTRA NEWS: «Μειώστε γρήγορα το χρέος της Ελλάδας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ισχυρό μήνυμα προς τους ξένους τοκογλύφους δανειστές μας και τους ντόπιους δωσίλογους συνιστά το άρθρο –μανιφέστο του Γερμανού αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, για το ελληνικό πρόβλημα και την τραγωδία που ζούμε».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ξέσπασμα στο Χ.Α. »

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι δηλώσεις Ντράγκι, η μεγάλη συμπίεση των τιμών και το κλείσιμο short θέσεων στα παράγωγα έφεραν το ράλι. Οι τραπεζικές μετοχές αντέδρασαν δυναμικά και κάλυψαν μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών. Θετικό κλίμα και στην Ευρώπη».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έως 10 δόσεις οι φόροι»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής των φόρων που θα βεβαιωθούν με τα εκκαθαριστικά των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή το ΥΠΟΙΚ»