Διαβουλεύσεις και κινητοποιήσεις στο... μενού των αγροτών

Διαβουλεύσεις και κινητοποιήσεις στο... μενού των αγροτών
Σε πυρετό διαβουλεύσεων βρίσκονται από σήμερα οι αγρότες στα μπλόκα όλης της χώρας με κάποιες κινητοποιήσεις αλλά και γενικές συνελεύσεις και "ζυμώσεις" στις τάξεις τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο διάλογος με τον πρωθυπουργό είναι για αμφότερες τις πλευρές επιθυμητός, υπό τη βασική προϋπόθεση αυτός να είναι "επί των προτάσεων που έχουν στείλει".

Οι επόμενες ώρες κρίνονται κρίσιμες, αφού το μπλόκο των Τεμπών περιμένει το «επίσημο τηλεφώνημα» για να προσέλθει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό όπως και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που επίσημα αποστέλλει τις προτάσεις της στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, αν και «αυτές είναι γνωστές από τον Νοέμβριο και έχουν αναρτηθεί και στα κοινωνικά δίκτυα».

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, σε επ' αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχώρησαν οι αγρότες ενώ κλειστή είναι η εθνική οδός Αθήνων - Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Αποκλεισμένο είναι το τελωνείο της Νυμφαίας επί τρεις μέρες στον κόμβο του Τυχήρου ενώ κλειστή παραμένει η γέφυρα του Νέστου στην Εγνατία Οδό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, πολλαπλασιάζονται τα επεισόδια από αγρότες με στόχο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στην περιφέρεια, με αίτημα να αποσυρθεί πλήρως το σχέδιο Κατρούγκαλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ