Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Εκβιασμός πολλών δισ.»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ακόμη μια φορά η απερχόμενη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού χρησιμοποιεί το παλαιό κόλπο των διαρροών επικείμενων πορισμάτων και συγκεκριμένα της περίφημης έρευνας για καρτέλ στην αγορά δημοσίων έργων, ως μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση που προωθεί την αντικατάστασή της».

ΕΘΝΟΣ: «Τα 20 SOS για τις «διπλές» Πανελλαδικές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «είκοσι κρίσιμα σημεία θα πρέπει να προσέξουν όλοι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών είτε διαγωνιστούν με το παλιό είτε με το νέο σύστημα εξετάσεων. Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν από αύριο και η προθεσμία υποβολής τους λήγει την 29η Φεβρουαρίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τριπλό αδιέξοδο για την κυβέρνηση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα, κοστολογημένο ασφαλιστικό και όχι άλλες κομματικές προσλήψεις, ενώ το Χρηματιστήριο καταρρέει. Φουντώνουν οι κοινωνικές αντιδράσεις, μεθαύριο οι αγρότες στην Αθήνα. Στήνει μπλόκα η Τρόικα στα τρακτέρ. Αμήχανο το Μαξίμου από τη συμφωνία Μέρκελ-Ερντογάν για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό. Καμπανάκι για κλείσιμο συνόρων».

ΕΣΤΙΑ: «Το προσφυγικό φέρνει Συμβούλιο Αρχηγών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι αυξημένες πιέσεις με τα εθνικά σύνορα που «κλείνουν» στο εσωτερικό της Ευρώπης και τις τοποθετήσεις της Ομάδας Βίζεγκραντ να δίνουν τον τόνο συνδυασμένες με τις εκρηκτικές αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών για τα «hot spots» και τα κέντρα παραμονής μεταναστών, δημιουργούν ασφυκτική ατμόσφαιρα στην κυβέρνηση των Αθηνών».

Η ΑΥΓΗ: «Γαία πυρί μειχθήτω»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «όμηρος συμφερόντων που απομύζησαν το Ελληνικό Δημόσιο επί δεκαετίες και μηχανεύονται την πτώση της κυβέρνησης για να επιβιώσουν καθώς επίσης ακροδεξιών δυνάμεων εντός και εκτός της ΝΔ που στήριξαν την εκλογή του στην αρχηγία, αποδεικνύεται «πριν αλέκτορα φωνήσαι» ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το παιχνίδι των ελιγμών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βελτιώσεις, αλλά όχι απόσυρση του ασφαλιστικού, θα ανακοινώσει στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους αγρότες. Στον διάλογο προσέρχεται το μπλόκο των Τεμπών, ενώ οι συνάδελφοί τους από Νίκαια και αλλού θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Συναγερμός για ΝΑΤΟ και Σένγκεν»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Αθήνα η κοινή πρόταση Γερμανίας- Τουρκίας για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ώστε να συνδράμει στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το μεσημέρι στον γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, για να συζητηθεί εν συνεχεία στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «απέτυχε η κυβερνητική επιχείρηση να συρθούν οι αγρότες σε διάλογο-παρωδία. Εντείνονται οι απειλές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι θα αντιμετωπιστούν κατασταλτικά οι αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ διαμορφώνεται το ανάλογο κλίμα. Πιέσεις ασκούν οι βιομήχανοι, για να σταματήσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μετεξεταστέα στο Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: η –από ημέρες αναμενόμενη –κίτρινη κάρτα των Βρυξελλών για το Ασφαλιστικό αυξάνει την πίεση στην κυβέρνηση και ουσιαστικά αναγκάζει το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητήσει εναλλακτική διέξοδο, η οποία περνά μέσα από την αναθεώρηση του σχεδίου που έχει παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος».

KONTRA NEWS: «Γκρεμίζουν τις μετοχές των τραπεζών με τα τρακτέρ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πραξικόπημα με τις τράπεζες και τα τρακτέρ επιχείρησαν να στήσουν οι βαρόνοι της διαπλοκής σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στην εναγώνια προσπάθειά τους να αποδομήσουν την κυβέρνηση».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ώρα αποφάσεων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "σήμερα κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο. Αύριο Eurogroup. Καθοριστικές οι κινήσεις του Αλ. Τσίπρα για ασφαλιστικό, αγρότες και προσφυγικό. Με ενδιαφέρουν αναμένουν αγρότες και επαγγελματίες τις εξαγγελίες για το ασφαλιστικό".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τέσσερις ενστάσεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τέσσερις ενστάσεις της διαπραγμάτευσης υποβάλλουν στην κυβέρνηση οι θεσμοί και ζητούν αφενός μεγαλύτερη σαφήνεια, αφετέρου πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να επανέλθουν στην Αθήνα για τη συνέχιση της αξιολόγησης».