Επισκόπηση Τύπου Τρίτης (26.01.16)

Επισκόπηση Τύπου Τρίτης (26.01.16)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σε γύπες και η πρώτη κατοικία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μεγάλο σοκ έρχεται για τους πολίτες με «κόκκινα» δάνεια, καθώς η κυβέρνηση ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για την παραχώρηση στεγαστικού δανείου ακόμη και πρώτης κατοικίας σε funds- γύπες».

ΕΘΝΟΣ: «Πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας για κακοπληρωτές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τελεσίγραφα με πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας αρχίζουν να στέλνουν οι τράπεζες σε 30.000 δανειολήπτες, οι οποίοι, αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, συστηματικά δεν πληρώνουν τις δόσεις τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κίτρινη κάρτα από Ε.Ε. για τη Σένγκεν»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στα μέσα Φεβρουαρίου η έκθεση της Κομισιόν, τον Μάιο οι αποφάσεις για το αν η χώρα μας τήρησε ή όχι τις δεσμεύσεις της. Κίνδυνος να σφραγιστούν τα ελληνικά σύνορα και να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες ή μετανάστες».

ΕΣΤΙΑ: «Κλείστε ταχέως την αξιολόγηση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον Απρίλιο του 2014 έκλεισε επιτυχώς η τέταρτη αξιολόγησις του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής από την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Ήταν και η τελευταία αξιολόγησις που ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Η ΑΥΓΗ: «Μεταβατική περίοδος με μειωμένες εισφορές»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους απασχολούμενους με «μπλοκάκι» και τους άνεργους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνάντηση με εκπροσώπους των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων. »

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μπρος τρακτέρ και πίσω Σόιμπλε»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την πρώτη «πρόσωπο με πρόσωπο» αντιπαράθεση θα έχουν απόψε στη Βουλή Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ πυκνώνουν τα αγροτικά μπλόκα και εντείνονται οι πιέσεις των θεσμών. Δεσμεύσεις για αλλαγές στο ασφαλιστικό έδωσε ο πρωθυπουργός στους επιστημονικούς φορείς».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τελευταία διορία για τα hotspots»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το φάσμα της «έξωσης» της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν επανέρχεται, με την Ελλάδα να έχει διορία έως τις 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να θέσει σε λειτουργία τρία κέντρα υποδοχής (hotspots)».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε δίνουμε τη μάχη για την απεργία»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με σύσκεψη σήμερα στη Νίκαια Λάρισας, οργανώνεται ο πανελλαδικός συντονισμός των αγροτικών μπλόκων. Στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που έγιναν το Σάββατο, ξεχώρισε η αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Συγκέντρωση αλληλεγγύης έγινε την Κυριακή και στο μπλόκο της Νίκαιας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Οι κόμποι της γραβάτας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τους κόμπους της γραβάτας επιχειρεί να λύσει η κυβέρνηση καταθέτοντας νέες προτάσεις με στόχο κάποια ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών όπως αυτές προβλέπονταν στην αρχική της πρόταση».

KONTRA NEWS: «Δεσμεύονται οι καταθέσεις των φοροφυγάδων στις ελληνικές τράπεζες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οριστικό τέλος στην ασυλία των επώνυμων και ανώνυμων φοροφυγάδων βάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, που διερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις λίστες που περιλαμβάνουν χιλιάδες Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στις ελβετικές τράπεζες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επικίνδυνη σύγκρουση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε κλοιό αγροτικών μπλόκων και συνεχόμενων απεργιών από τους επιστημονικούς φορείς βρίσκεται η οικονομία. Αμετακίνητοι οι αγρότες αποφασίζουν σήμερα για κλιμάκωση»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Καμπανάκι για την οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά, καθώς θα οδηγήσει σε υποχώρηση της εμπιστοσύνης, επιδείνωση των χρηματοδοτικών συνθηκών και τελικά σε όξυνση της ύφεσης».