Oι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα (18.01.16)

Oι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα (18.01.16)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σε δεινή θέση Σαμαράς-Βενιζέλος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα ψέματα τελείωσαν. Η ασυλία τελείωσε. Όσοι δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι αυτοί που θα πρέπει από δω και πέρα να φοβούνται. Αυτό το μήνυμα έστειλε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας».

ΕΘΝΟΣ: «Διπλό μπλόκο στη «μαύρη» εργασία»

Η εφημερίδα σημειώνει: «δέσμη μέτρων προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας προωθεί η κυβέρνηση. Στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνονται νέα και κλιμακούμενα πρόστιμα ανάλογα με την ένταση της παραβατικότητας αλλά και ισχυρά κίνητρα για προσλήψεις των αδήλωτων εργαζομένων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πόσο μειώνουν τις συντάξεις πόσο αυξάνουν τις εισφορές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πώς δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι με 30 έως 40 έτη θα παίρνουν περίπου την ίδια σύνταξη με όσους «βγαίνουν» με 15 έως 20 χρόνια. Χαράτσι στα εισοδήματα επιστημόνων, ελευθέρων επαγγελματιών από την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Αυξάνεται το κόστος για αναγνώριση πλασματικών ετών για όσους έχουν αποδοχές άνω των 800 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Τέλος στην μυθολογία της Αριστεράς»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρωτόγνωρη η πρόσκλησις των θεσμικών συνδικάτων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Κοινοβούλιο, με αφορμή τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ημέρα Σάββατο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «ΙΚΑ – Ιδρυμα Κοινωνικού Αλαλούμ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα σχέδια που προβλέπουν Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εφιάλτη για τους ασφαλισμένους. Το υπερταμείο θα έχει κορμό τη διοικητική διάρθρωση του ΙΚΑ, το οποίο, λόγω υποστελέχωσης, απονέμει συντάξεις με καθυστέρηση έως και τρία χρόνια και αδυνατεί να εισπράξει έσοδα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μεγαλώνει το μέτωπο για το Ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ξεσηκωμό ολοένα και περισσότερων κοινωνικών ομάδων προκαλεί το σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό. Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι αγρότες που ετοιμάζουν μπλόκο στα Τέμπη, ενώ σε γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα όμως οι δανειστές κάνουν δυσοίωνες εκτιμήσεις, ανεβάζοντας στα ύψη το δημοσιονομικό κενό για την επόμενη τριετία- κάτι που σημαίνει νέα μέτρα».

KONTRA NEWS: «Το «θαύμα» του Αγ. Βικεντίου και του Κυριάκου!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τις γκρίζες ζώνες των συναλλαγών της οικογένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, Χριστοφοράκο και Δενδρινό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η «kontranews». Η σημερινή αποκάλυψη αφορά στο… «ΘΑΥΜΑ» του Αγ. Βικεντίου, που έγινε μέσω της «Mistras Holding Limited, με ΑΦΜ 800300662».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Βαθαίνει το χάσμα για το ασφαλιστικό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε εξαιρετικά δύσβατο τοπίο θα πραγματοποιηθεί η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζητούν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές των συνταξιοδοτικών παροχών στο ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης».