Oι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (14.01.15)

Oι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (14.01.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δίδακτρα στα δημόσια σχολεία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόταση-σοκ να επιβληθούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία (τα οποία βαπτίζει... συνδρομή ανάλογα με το εισόδημα των γονέων!) έκανε με άρθρο του στην εφημερίδα "Η Αυγή" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης".

ΕΘΝΟΣ: "Ενιαία κλίμακα για φόρους-εισφορές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενιαία κλίμακα για φόρους και εισφορές, με καθιέρωση πλαφόν στη συνολική επιβάρυνση από την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στόχος είναι να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δίδακτρα σε δημόσια σχολεία!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο βουλευτής Αλ. Τριανταφυλλίδης με άρθρο του προτείνει να πληρώνουν οι γονείς έως 120€ το μήνα - με εισοδηματικά κριτήρια! για τη "δωρεάν εκπαίδευση" των παιδιών τους".

ΕΣΤΙΑ: "Ευρώπη ήσσονος ευθύνης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έκπληξη και κλίμα διάχυτου αποσυντονισμού δημιουργεί η ανακοίνωση της Αυστρίας να μην δεχθεί 1.491 πρόσφυγες από την Ελλάδα το 2016. Ως αιτιολογία για την θέση της αυτή η Βιέννη προβάλλει την ανυπαρξία καταλυμμάτων για την "φιλοξενία" των προσφύγων που της αναλογούν".

Η ΑΥΓΗ: "Τομή στη Δημόσια Διοίκηση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο τρίπτυχο "αξιοκρατία, διαφάνεια, αποκομματικοποίηση" στηρίζεται η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση με δύο νομοσχέδια και με στόχο να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της διοίκησης, να υποβοηθήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και να κάνει απλούστερη τη ζωή των πολιτών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "με αρκετό μυστήριο περιβλήθηκε η απρόσμενη εμφάνιση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στο γερμανικό υπ.Οικονομικών κατά συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε. Η Αθήνα και το Βερολίνο διαψεύδουν ότι ήταν παρών στις συζητήσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στήνονται γέφυρες ζωής"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ""Απόψε τη νύχτα η "καρδιά" του συστήματος μεταμοσχέσευων θα χτυπάει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για πρώτη φορά μια ΜΕΘ νοσοκομείου επιτυγχάνει να διαχειριστεί δύο πολυδότες οργάνων ταυτόχρονα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καλεί σε κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα σχέδια για το Ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το Σάββατο 23 Γενάρη, το ΠΑΜΕ καλεί σε παλλαϊκά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Προτείνει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, με αφετηρία το τέλος Γενάρη, οπότε θα κορυφωθεί όλη η δραστηριότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, με τις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν και οργανώνουν κλαδικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα κ.ά.".


ΤΑ ΝΕΑ: "Ντράγκι, Σόιμπλε και ΔΝΤ μας στέλνουν... πίσω στον μαυροπίνακα του Ασφαλιστικού"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα πειστικότερο Ασφαλιστικό, με συγκεκριμένα στοιχεία και εξοικονόμηση δαπανών, ζητούν από την κυβέρνηση, κάνοντας σαφές ότι μόνο μια ουσιαστική και επιτυχής αξιολόγηση θα ξεκλειδώσει τις μεγάλες αποφάσεις που αυτή περιμένει για ρύθμιση του χρέους και ενίσχυση της ρευστότητας. Πάντως η ατμόσφαιρα στη συνάντηση Σόιμπλε-Τσακαλώτου δεν θύμιζε σε τίποτα το παρελθόν".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μονομαχία στον μνημονιακό βάλτο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι δύο ισχυροί παίκτες θα κοντραριστούν με στόχο τη διεύρυνσή τους εις βάρος των πιο μικρών πολιτικών σχημάτων".


CONTRA NEWS: "Τα ορφανά του Σημίτη με τον Κυριάκο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένος να προχωρήσει σε εκκαθάριση του Καραμανλικού συστήματος στη ΝΔ εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι αναμενόμενες μεταγραφές των "ορφανών" του Σημίτη στη ΝΔ".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ""Ναυμαχία" στο Λιμάνι"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θύελλα στην κυβέρνηση προκαλεί η κατάθεση μίας προσφοράς για το 67% του ΟΛΠ, αλλά και οι πληροφορίες για τίμημα χαμηλότερο των προσδοκιών. Ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ""Ναι μεν, αλλά" από τους θεσμικούς"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι θεσμοί εμφανίζονται ικανοποιημένοι με το περίγραμμα της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ωστόστο αποφεύγουν στην παρούσα φάση να τοποθετηθούν σχετικά με το αν θα χρειαστούν ή όχι πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος".