Άκαρπη η συνάντηση Σκουρλέτη - El Dorado για τις Σκουριές

Άκαρπη η συνάντηση Σκουρλέτη - El Dorado για τις Σκουριές
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της El Dorado, που χθες αποφάσισε την αναστολή των επενδύσεών της στη Χαλκιδική, με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνο Σκουρλέτη.

Από χθες και μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι η καναδική εταιρεία σταματά την επένδυσή της καταγγέλοντας πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της, αναζωπυρώθηκε ο "πόλεμος" με την κυβέρνηση. Σήμερα και αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πωλ Ράιτ, μίλησε πάλι για πολτικά παιχνίδια και τόνισε:

"Είχαμε μια πολύ εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση, που έδωσε στην εταιρεία την ευκαιρία να εξηγήσει το ιστορικό της απόφασης, που ανακοινώθηκε χθες. Ήρθαμε ως επενδυτές και όχι να συμμετέχουμε στην πολιτική".

Από την πλευρά του ο Π. Σκουρλέτης, κράτησε ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης τονίζοντας πως η εταιρεία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι "η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες και νόμους που πρέπει να γίνονται σεβαστοί" και πρόσθεσε ότι "δεν πρόκειται για αποικία".

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στην El Dorado για το κακό κλίμα μεταξύ της εταιρείας και του Δημοσίου υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση και όχι με τελεσίγραφα, ενώ έθεσε ως προϋπόθεση έναρξης διαλόγου την ακύρωση της απόφασης για αναστολή των επενδύσεων.