Τι φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες για το 2016 (Λίστα)

Τι φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες για το 2016 (Λίστα)
Τους φόβους και τις ανησυχίες των Ελλήνων για τη χρονιά που έρχεται μελέτησε και μας παρουσιάζει το Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016 της εταιρίας δημοσκοπήσεων Interview, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500).

Στην πρώτη θέση και με βαθμολογία 8,3 σε μιακλίμακα από το 1 έως το 10 βρέθηκε όπως ήταν αναμενόμενο η οικονομικήύφεση της χώρας.Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους με 8,2 και με 7,7 το ζήτημα των προσφυγικών ροών και της κρίσης χρέους.

Σε υψηλό σημείο βρίσκεται εύλογα και ο φόβος των Ελλήνων για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους ή της επιχείρησης τους με 7,3 και στη συνέχεια ακολουθεί με 7 το ενδεχόμενο μίας πιθανής πολιτικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην εξουσία εξτρεμιστικά στοιχεία.

Στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας του Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2016 βρίσκεται η αγωνία για την υγεία τους με 6,2 και για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή τους με 5,8.

Ο μέσος όρος των απαντήσεων στο Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016 είναι στο 7,3.

Η σχετική έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Interview πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 σε δείγμα 500 ατόμων από όλη τη χώρα.