Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα 23 Δεκεμβρίου.

ΕΘΝΟΣ: «Ο χάρτης με τις νέες αντικειμενικές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μειώσεις από 5% μέχρι και 20% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής προβλέπει το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών. Προτείνεται οι νέες τιμές να ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάιο του 2015».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΕΙΝΑΙ φίλη μας η Siemens»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ομαδική αμνησία έπαθαν χθες τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας! Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι σύσσωμοι έκαναν τα… στραβά μάτια για την υπόθεση της Siemens και τις ευθύνες του ανθρώπου που έβαλε την υπογραφή του στον «περιβόητο εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη γερμανική εταιρία»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Διπλή παγίδα στις συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το υπουργείο «αποσύρει» τους νόμους 3863/2010 και 3865/2010, ώστε οι εν αναμονή συντάξεις να υπολογιστούν με τους νέους συντελεστές που οδηγούν σε χαμηλότερες αποδοχές. Με τους ίδιους συντελεστές θα γίνει και ο επανυπολογισμός των ποσών για τους ήδη συνταξιούχους».

ΕΣΤΙΑ: «Περιφρόνησις της οικογενείας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στον νόμο για το Σύμφωνο Συμβιώσεως και για τα ομόφυλα ζεύγη δεν περιελήφθη τελικώς διάταξις που να αφορά στην υιοθεσία ή τεκνοθεσία, όπως επικαλείται από τον Σύριζα, καθώς θέλουν να μην υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ φύλων, δηλαδή υιών και θυγατέρων!».

Η ΑΥΓΗ: «Παιδιά του ίδιου θεού»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στην αναγνώριση των δικαιωμάτων που θα έπρεπε να ισχύουν για όλους τους πολίτες και για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που έως τώρα βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό προχώρησε η ελληνική Βουλή, υιοθετώντας το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης που κατέθεσε η κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σύμφωνο περηφάνιας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τη στήριξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, της Ενωσης Κεντρώων και μερίδας της ΝΔ η κυβέρνηση πέρασε στη Βουλή το νομοσχέδιο που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, «κλείνει έναν κύκλο οπισθοδρόμησης και ντροπής» για τη χώρα».

ΗΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εικονικές και οι νέες αντικειμενικές»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της απόφασης του ΣτΕ, που ζητεί αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές και της ανάγκης να μην πληγούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών παρέδωσε χθες το πόρισμά της, στο οποίο προτείνει μείωση της τάξεως του 20% στην περιοχή της Αθήνας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και ο εκβιασμός της λαϊκής οικογένειας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη οργάνωσε, χτες το πρωί, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, την ώρα που κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ δρομολογούν μαζικές διακοπές ρεύματος».

ΤΑ ΝΕΑ: «Γυρίζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με 3,5 δισ. ευρώ ρευστότητα στα ταμεία της από την πώληση της Finansbank η Εθνική Τράπεζα γυρίζει σελίδα αλλάζοντας τα δεδομένα και για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Μέρος των κεφαλαίων αυτών αναμένεται να διοχετευθεί στην οικονομία, σε δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ανασχηματίζεται η φάτνη του Μαξίμου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πρώτος στόχος η διαπραγμάτευση για έξοδο του ΔΝΤ από το μνημόνιο. Δεύτερος στόχος η επιτυχής αξιολόγηση, για να ανοίξει ο δρόμος για το χρέος. Τρίτος στόχος να χαρακτηριστεί αναπτυξιακό το νέο κυβερνητικό σχήμα».

KONTRA NEWS: «Εξεταστική για Σημίτη και Γιωργάκη ζήτησε η Φώφη»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την απεμπλοκή του σημερινού ΠΑΣΟΚ από την εγκληματική διακυβέρνηση της περιόδου Κώστα Σημίτη που μας έβαλε με πλαστά στοιχεία στην ΟΝΕ και βούλιαξε τη χώρα και από το καταστροφικό μνημόνιο που υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου παραδίδοντας τα κλειδιά της Ελλάδας στους ξένους τοκογλύφους, επιχειρεί τώρα η Φώφη Γεννηματά».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ρευστότητα 3,5 δισ. στο ταμείο της ΕΤΕ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σημαντική ενίσχυση σε κεφάλαια και ρευστότητα αποκτά η Εθνική Τράπεζα με την πώληση της Finansbank στο Κατάρ. Το συνολικό deal ξεπερνά τα 3,5 δισ. καθώς το τίμημα ανέρχεται σε 2,75 δισ., ενώ η QNB θα αποπληρώσει δάνειο της Finansbank προς την ΕΤΕ ύψους 915 εκατ. δολ.».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εκκαθαριστικά – «φωτιά» »

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επτά σημαντικές αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος, οι επιπτώσεις των οποίων θα γίνουν αισθητές με την υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν την άνοιξη του 2016 τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα».