Σοβαρές κατηγορίες Ρωσίας: Η Τουρκία κάνει εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές

Σοβαρές κατηγορίες Ρωσίας: Η Τουρκία κάνει εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές
Βαρίες κατηγορίες για παράνομη προμήθεια πετρελαίου από εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία καταλογίζει στην οικογένεια Ερντογάν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η Μόσχα έχει στην κατοχή της φωτογραφίες πετρελαιοφόρων στα συρο-τουρκικά σύνορα. Το πρακτορείο, επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS, πως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατού (ΕΣΣ) δημοσιοποίησς συμβόλαια μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους για την προμήθεια πετρελαίου της πρώτης από το δεύτερο.

Ο ΕΣΣ ανέφερε ότι έχει στα χέρια του απεικονίσεις των συμβολαίων, προφανώς φωτογραφίες τους, που αποδεικνύουν τις συναλλαγές Τουρκίας-ΙΚ και την αγορά πετρελαίου από τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, δήλωσε στέλεχος του ΕΣΣ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου, τα έσοδα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από το λαθρεμπόριο πετρελαίου έχουν μειωθεί σημαντικά.

"Τα έσοδα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν περίπου 3 εκατ. δολ. την ημέρα. Μετά από δύο μήνες ρωσικών αεροπορικών επιδρομών τα έσοδά τους είναι περίπου 1,5 εκατ. δολ. την ημέρα" δήλωσε ο αντιπτέραρχος Σεργκέι Ρουντσκόι.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε φωτογραφίες βυτιοφόρων, βίντεο από αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου του ΙΚ και χάρτες με λεπτομέρειες για την κυκλοφορία του λαθραίο πετρελαίου.

Περισσότερες αποδείξεις αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου τις προσεχείς ημέρες, είπε ο Ρουντσκόι.