Οι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (24.11.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (24.11.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αυτός φταίει! - Οχι, εσύ

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενός κακού μύρια έπονται για τη Ν.Δ., που συνεχίζει τον ολισθηρό κατήφορο του εμφυλίου, ενώ οι τόνοι ανεβαίνουν διαρκώς, φέρνοντας πιο κοντά τη διάσπαση του κόμματος".

ΕΘΝΟΣ: "Στο χείλος της διάσπασης η ΝΔ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκτός ελέγχου βρίσκεται ο εμφύλιος που ξέσπασε στη ΝΔ μετά το φιάσκο της αναβολής των εκλογών, με την παράταξη να βρίσκεται στο χείλος της διάσπασης. Σήμερα αναμένεται να αποσαφηνιστεί το τοπίο, με τον Β. Μεϊμαράκη να υποβάλλει πιθανότατα την παραίτησή του στη ΚΟ από τη θέση του προέδρου, ενώ οξύτατη ήταν χθες η αντιπαράθεση, με δηλώσεις μέσω κύκλων, με τον Αν. Σαμαρά".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αγριος εμφύλιος ενώ η βάση της Ν.Δ. βράζει"

Η εφημερίδα γράφει ότι ""ξεκαθάρισμα λογαριασμών" σήμερα το απόγευμα στην Κ.Ο. μετά τα αλληλομαχαιρώματα. Πρόθεση παραίτησης Μεϊμαράκη από τη μεταβατική προεδρία. Απτόητα τα μέλη της ΚΕΦΕ. Προσανατολίζονται στη διεξαγωγή της εκλογής στις 13 Δεκεμβρίου με άλλη εταιρία πληροφορικής".

ΕΣΤΙΑ: "Ανεύθυνη πολιτική με τις τράπεζες"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ανεύθυνος πολιτική του Σύριζα στο θέμα των τραπεζών οδηγεί σε αφελληνισμό των εγχωρίων πιστωτικών ιδρυμάτων αφ΄ενός και αφ΄ετέρου επιμερίζει σημαντικό κόστος στον Ελληνα φορολογούμενο, καθώς χάνονται περίπου 25 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση για να στηριχθούν τα πιστωτικά ιδρύματα".

Η ΑΥΓΗ: "Τιτανικός"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ακραίες καταστάσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το ναυάγιο της εκλογής προέδρου. Πυρ ομαδόν κατά Μεϊμαράκη από τους συνυποψηφίους και δηλητηριώδεις υπαινιγμοί του υπηρεσιακού προέδρου κατά Σαμαρά. Εκτακτη Κ.Ο. σήμερα και πιθανή παραίτηση Μεϊμαράκη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η νύχτα των γαλάζιων μαχαιριών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόψε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. θα κριθεί η συνοχή του κόμματος. Ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε την παραίτησή του και επιτέθηκε στον Αντ. Σαμαρά. Παραιτήθηκαν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Αδ. Γεωργιάδης. Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ενώ οι υποψήφιοι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανοιχτός εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " σε ανοιχτό εμφύλιο, όπου όλοι βάλλουν εναντίον όλων, έχει διολοσθήσει η Ν.Δ., ακολουθώντας αυτοκαταστροφική πορεία στον απόηχο της πρωτοφανούς αστοχίας με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, που έπληξε βαριά την πολιτική υπόσταση του κόμματος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φορτώνει στο λαό χαράτσια περικοπές και νέα αντιλαϊκά μέτρα"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο νέος κρατικός προϋπολογισμός ενσωματώνει τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων χρόνων καθώς και νέα μέτρα ύψους 5,7 δισ. ευρώ, μέσω των εφαρμοστικών μέτρων που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αίσθηση φρενοκομείου δίνουν τα συμβαίνοντα στη Νέα Δημοκρατία, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ξιφουλκεί κατά πάντων, αφήνοντας απίστευτα υπονοούμενα για σειρά στελεχών αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ την ίδια στιγμή - και παρά τους δημόσιους επαίνους από τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. - στελέχη της τρόικας προσάπτουν αδράνεια σε υπουργούς".

Kontranews: "Οχι σε οικουμενική"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γιατί θα κουκουλώσουν τα σκάνδαλα και θα αρχίσουν να κλέβουν πάλι όλοι μαζί. Αν οι ξένοι δουν ότι τα έχουν βρει μεταξύ τους όλα τα κόμματα και δεν υπάρχει αντίδραση, θα γίνουν πιο σκληροί και θα ζητούν περισσότερους φόρους και μεγαλύτερες θυσίες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε περιδίνηση το ΧΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εξαϋλώθηκαν οι τιμές των τραπεζικών μετοχών - ο κλαδικός δείκτης σημείωσε πτώση 20,79%".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Που θα δοθούν τα 2 δισ."

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην πραγματική οικονομία θα διοχετευθούν τα 800 εκάτ. από τα 2 δισ. της υποδόσης που εκταμιεύει σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας".