Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Δείτε τα πρωτοσέλιδα και τα νέα από τις πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες σήμερα Τετάρτη 4/11

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ο Φίλης ξεπέρασε τα όρια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την οργή και το ανάθεμα της κοινότητας των απανταχού Ποντίων κατάφερε να προκαλέσει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με ανιστόρητη δήλωσή του που αμφισβητεί ευθέως την ποντιακή γενοκτονία»

ΕΘΝΟΣ: «Μπλακ άουτ από 2,1 εκατ. λογαριασμούς»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μορφή χιονοστιβάδας έχουν προσλάβει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών στη ΔΕΗ, καθώς σχεδόν τρεις στους δέκα λογαριασμούς μένουν απλήρωτοι. Η επιχείρηση ξεκινά διακοπές ρεύματος στους «έχοντες» και ψάχνει 30.000 αγροτικά τιμολόγια μαϊμού».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Χαράτσι σε 133.750 ΙΧ πετρελαιοκίνητα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα στοιχεία πωλήσεων της τελευταίας πενταετίας διαψεύδουν τις εξαγγελίες του Τρ. Αλεξιάδη πως θα επιβαρυνθούν μόνο τα ακριβά αυτοκίνητα. Πώς εκτινάχθηκε η αγορά πετρελαιοκίνητων μετά το 2011 λόγω φθηνότερου καυσίμου και απαλλαγής τελών».

ΕΣΤΙΑ: «Ιστορικά υπόλογος ο κ. Φίλης»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: « «όνειδος, κ. υπουργέ Παιδείας» θα ήταν η αυθόρμητος αντίδρασις στην τοποθέτηση του κ. Φίλη, σε τηλεοπτική εκπομπή: «Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν ήταν γενοκτονία, ήταν εθνοκάθαρσις» ».

Η ΑΥΓΗ: «Κόκκινη γραμμή η πρώτη κατοικία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αποφασισμένη να σεβαστεί και τις δύο δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, έναντι του ελληνικού λαού και των δανειστών, εμφανίστηκε και χθες η κυβέρνηση στις συνομιλίες που είχε διά του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί για τα ανοιχτά θέματα των λεγόμενων προαπαιτουμένων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η χώρα των χαμένων παιδιών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μια γενιά παιδιών θα χαθεί γιατί, πολύ απλά, δεν θα… γεννηθεί. Το συμπέρασμα του Διονύση Μπαλούρδου, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και δημογράφου, προκύπτει από τα στοιχεία για τη ραγδαία φτωχοποίηση των παιδιών και των νέων που παρουσιάζει σήμερα στην «Εφ. ΣΥΝ»».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Έδιωξαν αξιολογητές από το ΕΚΠΑ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με απειλές και…. φρούτα από φοιτητές έγιναν δεκτοί στη Νομική Σχολή και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών πέντε διακεκριμένοι Ελληνες πανεπιστημιακοί που πραγματοποιούν την εξωτερική αξιολόγηση του επιβληματικού ιδρύματος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ολοταχώς για αύξηση εισφορών και νέα μείωση συντάξεων»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «δεν έχουν τέλος τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται στο Ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, στην αντιλαϊκή ατζέντα περιέχονται: μέχρι και τριπλασιασμός των εισφορών στους αγρότες. Νέες μεγάλες μειώσεις και στις σημερινές συντάξεις. Κατάργηση επικουρικών και σύνταξη από το… χρηματιστηριακό τζόγο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η σιωπή των μοσχαριών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «νέα ανατροπή σημειώθηκε στον «πόλεμο των ισοδυνάμων» η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών, αφού έκρινε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στο μοσχάρι θα ανοίξει νέα μέτωπα εντός και εκτός Ελλάδος λόγω των εισαγωγών από χώρες όπως η Γαλλία».

KONTRA NEWS: «Δείξε Αλέξη την αγορά που πεθαίνει στον Μοσκοβισί»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο επίτροπος για τα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί, που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας καθώς και για την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει τα πέτρινα χρόνια του μνημονίου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μεγάλο deal από ΕΤΕ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: « «πυρετός» επικρατεί στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης. Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά τη διαδικασία πώλησης της Finansbank, προκειμένου να ενισχύσει τις κεφαλαιακές της ανάγκες».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η απάντηση των τραπεζών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ανοίγουν τα χαρτιά τους οι τράπεζες εν όψει των αυξήσεων κεφαλαίου που αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, παρουσιάζοντας επιθετικό σχεδιασμό κεφαλαιακής ενίσχυσης, με συνδυασμό αυξήσεων κεφαλαίου, πώλησης στοιχείων του ενεργητικού και κινήσεων μετριασμού των αναγκών».