Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Με την στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ηρωική επέτειο του «ΟΧΙ».

Η παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά μήκος της οποίας δεν τοποθετήθηκαν κάγκελα, άρχισε λίγο μετά τις 11:00, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Εκτός από τα μηχανοκίνητα οχήματα, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους ελιγμούς που θα κάνουν στον ουρανό τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης καθώς και αρκετοί άλλοι πολιτικοί, άνθρωποι από την ηγεσία της Εκκλησίας αλλά και του στρατού.

Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, παρευρέθηκε και ο κύπριος ομόλογός του, Χριστόφορος Φωκαΐδης, ενώ για πρώτη φορά τίμησαν με τη συμμετοχή τους την παρέλαση, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, Κύπριοι Ανάπηροι Πολέμου του 1974, μαζί με Βορειοελλαδίτες Αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ.

Στην Αθήνα, η επέτειος τιμήθηκε με μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, να εκπροσωπεί την κυβέρνηση.