Γερμανία: Διπλασιάζουμε την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Γερμανία: Διπλασιάζουμε την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό
Διπλασιασμό της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τους πρόσφυγες, και να στηριχθούν οι ελληνικές Αρχές στην καταγραφή και την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικό, σημειώνοντας την ιδιαίτερη επιβάρυνση που υφίσταται η Ελλάδα.

"Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τους πρόσφυγες. Το υπουργείο Εξωτερικών διπλασιάζει στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ τα ως τώρα διατιθέμενα μέσα στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του Ερυθρού Σταυρού. Επιπροσθέτως, η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει την Ελλάδα στην καταγραφή και την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων", ανακοίνωσε συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε σχετικά: "Αποφασίσαμε να διπλασιάσουμε για άλλη μια φορά, στα 2,4 εκατ. ευρώ, την βοήθειά μας για την Ελλάδα, όπου φθάνουν πολλοί πρόσφυγες. Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα υφίσταται ιδιαίτερη επιβάρυνση και ότι δεν έχουμε μόνο απαιτήσεις, αλλά στηρίζουμε την Αθήνα και έμπρακτα ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει".