Ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών είναι το κόστος της ευρωπαϊκής κρίσης

Ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών είναι το κόστος της ευρωπαϊκής κρίσης
Ανήσυχοι για το κόστος που θα μπορούσε να έχει για αυτούς η κρίση του ευρώ εμφανίζονται οι Γερμανοί, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας R+V που δημοσιεύθηκε σήμερα.


Όπως προκύπτει από την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.400 ατόμων, το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων (64%) φοβάται για το «κόστος της ευρωπαϊκής κρίσης για τον φορολογούμενο».

«Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων φοβούνται ότι θα χρειαστεί να επωμισθούν τις αμαρτίες των κρατών-μελών της Ε.Ε., οι οποίες βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική κρίση», δήλωσε ο Μάνφρεντ Σμιτ, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και σύμβουλος της R+V.

Στη λίστα με τις βασικές ανησυχίες των Γερμανών ακολουθούν οι φυσικές καταστροφές (53%), η τρομοκρατία (52%) και ο φόβος ότι οι γερμανικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την εισροή των αιτούντων άσυλο (50%).

Άλλη έρευνα, που διεξήχθη από το ινστιτούτο Allensbach, σε δείγμα 1.200 ατόμων, και επικεντρώθηκε στις ηλικίες 30 έως 59 ετών, έδειξε ότι οι Γερμανοί είναι «εξαιρετικά» ικανοποιημένοι με την ποιότητα ζωής στη χώρα.

Στην ερώτηση «Πώς κρίνετε την ποιότητα της ζωής στη Γερμανία», το 65% των ερωτηθέντων απάντησε «καλή» και το 26% «Πολύ καλή», με το συνολικό ποσοστό των ικανοποιημένων να ανέρχεται στο 91%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ