Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό
Ολοκληρώθηκιε η διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο στο Μαξίμου, υπό την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τη διαχείριση των ζητημάτων που άπτονται των μεταναστευτικών ροών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, δήλωσε ότι τα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει η υπηρεσιακή πρωθυπουργόςθα έχουν στόχο μέσα σε σύντομο χρόνο και σε ανθρώπινα χρονικά πλαίσια, να βελτιωθεί η κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες, αλλά και οι πρόσφυγες.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η κρίση» δήλωσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακούφιση των πληθυσμών. Όπως επισήμανε, το ζήτημα πρέπει να διεθνοποιηθεί σε επίπεδο ΟΗΕ.

Ασφαλώς μία υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό ζήτημα, σημείωσε ο κ. Μουζάλας, προσθέτοντας πάντως τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κ. Θάνου θα είναι πολύ συγκεκριμένα για τη βελτίωση των συνθηκών.

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με την ΚΕΔΕ, διότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος πρέπει να περνούν μέσα από την άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ