Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 470 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 470 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό
Μετά από ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα παράσχει ευρωπαϊκά κονδύλια της τάξης των 470 εκατομμυρίων ευρώ για τη διαμόρφωση προγραμμάτων και την προώθηση ενεργειών που αφορούν τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή ενέκρινε αυτόν τον μήνα 23 πολυετή εθνικά προγράμματα στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ). Η συνολική χρηματοδότηση των εγκριθέντων προγραμμάτων ανέρχεται σε 2,4 δισ. ευρώ περίπου, για την περίοδο 2014-2020.

Με αφορμή την έγκριση των προγραμμάτων ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής: «Τα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν σήμερα πρωτοφανείς προκλήσεις στους τομείς της μετανάστευσης και της ασφάλειας και η Επιτροπή αναλαμβάνει δράση με πνεύμα αλληλεγγύης.

Τα εθνικά προγράμματα που ενέκρινε η Επιτροπή παρέχουν σημαντική οικονομική βοήθεια στα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας».