Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (06.08.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (06.08.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ταραχή στους αγρότες για την άγρια φοροκαταιγίδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να πήγε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να χρυσώσει το χάπι της φοροκαταιγίδας που θα χτυπήσει τους αγρότες, ανακοινώνοντας πακέτο μέτρων (που όμως δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τους δανειστές), όμως ο αγροτικός κόσμος βράζει".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο σύστημα φορολόγησης των αγροτών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έδωσε χθες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διεκδικώντας στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές μειωμένους συντελεστές φορολόγησης και μικρότερη προκαταβολή φόρου για 320.000 γεωργούς και κτηνοτρόφους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κούρεμα συντάξεων με ενοποίηση κύριων-επικουρικών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ενοποίηση των κύριων και επικουρικών συντάξεων ρίχνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την κουάντρικα το υπουργείο Εργασίας, αλλά από Οκτώβριο. Πρακτικά, τα επικουρικά και κύρια ταμεία θα ενωθούν ...εις σάρκαν μιαν και μία (με μαθηματική ακρίβεια "κουτσουρεμένη") θα είναι και η σύνταξη. Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν και όσους λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Στον Λευκό Οίκο το ελληνικό ζήτημα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σαράντα προβεβλημένοι Ελληνοαμερικανικοί εκ των παροικιών εκλήθησαν σήμερα Πέμπτη 6 Αυγούστου σε σύσκεψη στον Λευκό Οίκο προκειμένου να διερευνηθούν και να συζητηθούν λύσεις για το Ελληνικό ζήτημα".

Η ΑΥΓΗ: "Δίχτυ προστασίας για τους αγρότες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέτρα στήριξης των αγροτών εν όψει της συμφωνίας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός πλαισίου αντίρροπων μέτρων των κοινωνικών κατηγοριών που βάλλονται. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση της διάκρισης των αγροτών σε αυτούς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σ΄αυτούς που έχουν γεωργικό εισόδημα, αλλά η κύρια απασχόλησή τους είναι διαφορετική".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τα "κόκκινα" δάνεια στους γύπες".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "βρείτε τα με τα κοράκια των αγορών, εισηγείται το κουαρτέτο και προκρίνει το εμπόριο δανείων μεταξύ τραπεζών και "επενδυτών της μιζέριας" (distress funds) για την εξυγίανση των ισολογισμών τους. Την Παρασκευή η τελική αναμέτρηση κυβέρνησης-δανειστών. Θέλουν λύση για την ανακεφαλαιοποίηση εντός του 2015 ώστε να αποφευχθεί το "κούρεμα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανεπάρκεια στο μεταναστευτικό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πλήρη αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού, περιλαμβανομένης και της εκταμίευσης ήδη εγκεκριμένων κονδυλίων από την Κομισιόν, εμφανίζει η κυβέρνηση, με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου επί της ουσίας να έχει παρακαμφθεί από το Μέγαρο Μαξίμου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Προετοιμάζουμε μαζική εργατική-λαϊκή απάντηση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας διοργάνωσε, χτες το πρωί, το ΠΑΜΕ, ενάντια στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Υπερωρίες ενόψει εκλογών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άρχισαν τις εκλογικές προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, με το ημερολόγιο κολλημένο στις 25 Οκτωβρίου: ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει ξεκαθάρισμα με την εσωκομματική αντιπολίτευση αμέσως μετά την ψηφοφορία για το Μνημόνιο και το αναμενόμενο "όχι" από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος σκληραίνει καθημερινά τη στάση του".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Βουτιές χωρίς ανάσα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρές αποφάσεις για ασφαλιστικό, εργασιακά, αποκρατικοποιήσεις, υπερφορολόγηση. Οι δανειστές συγγράφουν το νέο μνημόνιο που "δένει" τη χώρα για την επόμενη τριετία".

kontranews: "Να πληρώσουν 100 δισ. οι εφοπλιστές και οι άλλοι πλούσιοι που έχουν έξω τα λεφτά για να ξεχρεωθεί η χώρα και να γλιτώσουμε από τους τοκογλύφους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες εφοπλιστές και τους πλούσιους, ακόμα και τους "κλέφτες" που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό θα πρέπει να απευθύνει η κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα τεράστια ποσά που έχουν βγάλει έξω και τα οποία είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανατροπές σε 3 μέτωπα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλαγές σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς προωθεί η κυβέρνηση σε τρία μέτωπα, μετά την καταρχήν συμφωνία με τους δανειστές. Στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις δεν θα μπορούν, πλέον, να ενταχθούν όσοι έχουν μεγάλες οφειλές ή διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα που τους επιτρέπει να τις εξοφλήσουν. Μικρές θα είναι οι αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, ενώ ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς θα προβλέπεται για τους κατ΄επάγγελμα αγρότες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βαρύ φορτίο μέτρων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βαρύ είναι το φορτίο των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 18/8 και την εκταμίευση μεγάλης δόσης, που θα απομακρύνει την ανάγκη για δάνειο-γέφυρα. Ωστόσο, ο χρόνος και ο τρόπος εφαρμογής των μέτρων θα εξαρτηθούν από τη συζήτηση για τα μακρο-μεγέθη που αρχίζει σήμερα".