Επαναλειτουργεί το ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου

Επαναλειτουργεί το ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου
Στην ανακοίνωση ότι λειτουργεί κανονικά από χθες, το ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου, μετά από τρεις μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων, προχώρησε ο γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επαναλειτουργία του ναυπηγείου αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων μετά τη συμφωνία του σωματείου και της διοίκησης της επιχείρησης σε συμφιλιωτική (τριμερή) συνάντηση που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εργασίας.

«Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας του ναυπηγείου, η αναστολή των υποχρεώσεων του Νεωρίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη ΔΕΗ για ένα εξάμηνο, η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους από τις εισπράξεις ολοκλήρωσης των εργασιών του πλοίου που βρίσκεται εντός του ναυπηγείου και η αποπληρωμή όλων των οφειλομένων στους εργαζόμενους με την πρόοδο των εργασιών του ναυπηγείου. Έτσι, διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του ναυπηγείου που είναι επωφελής τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία», τονίζει στη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νεφελούδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ