Υπ. Εργασίας: Εγκρίθηκε επιχορήγηση στους προνοιακούς φορείς της Αττικής

Υπ. Εργασίας: Εγκρίθηκε επιχορήγηση στους προνοιακούς φορείς της Αττικής
Δαπάνη ύψους 1,9 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση προνοιακών φορέων που είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και εδρεύουν στην περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Ειδικότερα, η κυρία Φωτίου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων, ότι έχει εγκριθεί από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου, δαπάνη ύψους 1.957.980 ευρώ για επιχορήγηση που αφορά το α΄ εξάμηνο του 2015 Προνοιακών Φορέων Ν.Π.Ι.Δ. που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιπροσθέτως έχει γίνει κατανομή και θα διατεθεί άμεσα ποσό προηγούμενων ετών, το οποίο δεν έχει απορροφηθεί, ύψους 473.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Ειδικού Κρατικού Λαχείου στους προνοιακούς φορείς, ενώ παράλληλα αναμένεται η κατανομή και διάθεση ποσού 445.000 ευρώ από το λογαριασμό του Ειδικού Κρατικού Λαχείου για το 2015.

Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις (νέο Νομοθετικό Πλαίσιο) προκειμένου να αναμορφωθεί το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Ν.Π.Ι.Δ. Προνοιακών Φορέων

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ