«Όχι» σε νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας λέει η πλειοψηφία των Γερμανών

«Όχι» σε νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας λέει η πλειοψηφία των Γερμανών
Kατά της παροχής περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο του γερμανικού περιοδικού Focus.

Ειδικότερα, σε ερώτησηαν συμφωνούν με την απόφαση της Γερμανικής Βουλής να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι», ενώ μόνο το 33% απάντησε θετικά.

Οι ερωτηθέντες ηλικίας 45 και 54 ετών τάσσονται κατά της περαιτέρω στήριξης της Ελλάδας, με το ποσοστό σε αυτή την ηλιακή ομάδα να φτάνει το 62%, ενώτο μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της απόφασης της γερμανικής βουλής καταγράφηκε στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 54 ετών, σε ποσοστό 38%.

Όσοι ψηφίζουν το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σε ποσοστό 87%, και όσοι δεν ψηφίζουν καθόλου, σε ποσοστό 69%, δεν επιθυμούν την παροχή νέας βοήθειας στην Αθήνα.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) το 40% συμφωνεί με την απόφαση της Μπούντεσταγκ, ενώ ίδια γνώμη έχει το 48% των ψηφοφόρων των Πράσινων, το 34% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και το 34% των ψηφοφόρων της Αριστεράς (Die Linke).

«Οι Γερμανοί τάσσονται κατά της παροχής ενός τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού που σκέπτεται ο λαός και αυτού που αποφάσισε το κοινοβούλιο αποξενώνει τους βουλευτές από τους ψηφοφόρους τους», σχολίασε ο επικεφαλής του ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.