Οι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (14.07.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Τρίτη (14.07.15)
Βασικός Πρωτοσέλιδος Τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πένθιμες καμπάνες. Εθνικός πλούτος υποθήκη στο Ταμείο της Γκεστάπο για 30 χρόνια!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Σύνοδος Κορυφής για το Ευρώ τονίζει την κρίσιμη ανάγκη να οικοδομηθεί εκ νέου σχέση εμπιστοσύνης με τις ελληνικές Αρχές ως προαπαιτούμενο για πιθανή μελλοντική συμφωνία σχετικά με νέο πρόγραμμα του ΕΜΣ. Στο πλαίσιο αυτό έχει βασική σημασία ανάληψη ιδίας ευθύνης από τις ελληνικές Αρχές, τις δε δεσμεύσεις πολιτικής πρέπει να ακολουθήσει η επιτυχής υλοποίησή τους".

ΕΘΝΟΣ: "Σε ναρκοπέδιο κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ναρκοπέδιο κινούνται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παρότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του για το εσωτερικό μέτωπο μετά το κορυφαίο βήμα υπέρ της συμφωνίας με τους εταίρους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρικυμία Μαξίμου". "Σχεδίαζα το Grexit".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ανταρσία των βουλευτών παίρνει διαστάσεις τσουνάμι. Λαφαζανικοί, σκληρές συνιστώσες καταγγέλλουν τη συμφωνία.Ανοικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης". Η εφημερίδα σε άλλο σημείο προσθέτει ότι "ο Βαρουφάκης είχε εισηγηθεί και το παράλληλο νόμισμα στο Μαξίμου, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε με ψήφους 6-2. Ο Λοβέρδος τον καλεί στην Εξεταστική για το Μνημόνιο".

ΕΣΤΙΑ: "Βαρύτατο τίμημα έχει ο λαϊκισμός".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τρείς πρωθυπουργοί, τρία Μνημόνια. Παρ΄ότι αυτά περιλαμβάνουν μέτρα που είναι ορθά και επιβεβλημένα, ο τρόπος που φθάσαμε στην υπογραφή τους είναι εξοργιστικός. Όπως και το γεγονός ότι η συμπεριφορά των πολιτικών μας δεν επέτρεψε να εξέλθουμε από την κρίση. Μετά από πέντε χρόνια Μνημονίων, επανήλθαμε στο μηδέν. Τα δε μέτρα που πρέπει να ληφθούν τώρα είναι πολύ πιο επώδυνα απ΄ό,τι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως. Όμως κυριάρχησε ο λαϊκισμός. Το τίμημα είναι βαρύτατο".

Η ΑΥΓΗ: "Η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα: Εγγύηση η παρουσία μας για κοινωνική δικαιοσύνη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά από 17ωρη μάχη, που επισημάνθηκε από το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ τα οποία επέκριναν τη στάση της Γερμανίας, η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη της απόφασης-συμφωνίας προκειμένου, όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, "να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων, των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ίλιγγος. Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το βαρύ μνημόνιο προκαλεί τεκτονικούς κραδασμούς στην πολιτική ζωή. Ανασχηματισμός προ των πυλών,με το ερώτημα αν η νέα κυβέρνηση θα είναι ειδικού σκοπού ή αριστερής μειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείτε σε διάσπαση, αφού τουλάχιστον 25 βουλευτές (από διάφορες συνιστώσες) δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ώρες ευθύνης και δοκιμασίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " σε κινούμενη άμμο βρίσκεται η κυβέρνηση στον απόηχο της σκληρής, αλλά επιβεβλημένης συμφωνίας στην οποία κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους εταίρους. Ο κ. Τσίπρας καλείται να επιλύσει μια πολυπαραγοντική εξίσωση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του για να σταματήσει τη χρεοκοπία του".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να μη χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα, χωρίς καμιά αναμονή, πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια , στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες, στις γειτονιές, μέσα από τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας. Η συμφωνία οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση του λαϊκού εισοδήματος και τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο κουμπαράς του Μνημονίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πάνω κάτω έρχονται στον τρόπο αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου με τον κουμπαρά του νέου Μνημονίου-η λειτουργία του οποίου θα αλλάξει τα δεδομένα για κρατικές επιχειρήσεις, τράπεζες, μετόχους και καταθέτες. Το νέο υπερταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, που υποθηκεύει μεγάλο μέρος της, αναμένεται να πάρει ως προίκα όλα τα ασημικά του Δημοσίου".

Kontranews: "Στηρίζουμε τον Αλέξη. Δεν μας αρέσει το Μνημόνιο. Κουράγιο όμως, όλα θα πάνε καλά, φτάνει να στρωθούμε όλοι στη δουλειά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από την πρώτη μέρα της έκδοσής της η kontranews πάλεψε με συνέπεια ενάντια στα μνημόνια, τα οποία μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους, προκαλούν ανθρωπιστική κρίση και οδηγούν την οικονομία σε ύφεση και τον κόσμο στην εξαθλίωση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κρίσιμο 48ωρο".