Oι αμαζόνες αστυνομικίνες της Ηρώδου Αττικού

Oι αμαζόνες αστυνομικίνες της Ηρώδου Αττικού
Είναι οι φύλακες άγγελοι του Προεδρικού Μεγάρου αλλά και του ίδιου του Προκόπη Παυλόπουλου από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.

Νέες σε ηλικία αστυνομικίνες αλλά και πιο έμπειρες αξιωματικοί που ανήκουν στην φρουρά της Προεδρίας της Δημοκρατίας κι είναι επιφορτισμένες με καθήκοντα ανάλογα με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Ορισμένες από αυτές υπηρετούν από την περίοδο του Κάρολου Παπούλια- ο οποίος μάλιστα είχε και γυναίκα-μοτοσικλετίστρια στην συνοδεία του- ενώ κάποιες τοποθετήθηκαν πρόσφατα στα πλαίσια ορισμένων μικρών αλλαγών που έγιναν στην σύνθεση της αστυνομικής δύναμης της Προεδρίας.

Περίπου 5-6 είναι εκείνες που βλέπουν οι δημοσιογράφοι όταν επισκέπτονται το Προεδρικό για να καλύψουν τις συναντήσεις του Προκόπη Παυλόπολου. Σχεδόν πάντοτε στην είσοδο του Προεδρικού Γραφείου υπάρχει μία αστυνομικίνα μαζί με άνδρες συναδέλφους τους. Όλοι τους φορούν πολιτικά όπως και όσοι εκτελούν υπηρεσία στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου.

Κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη πρόσφατα και στην Βουλή όπου άνδρες και γυναίκες εντός του Μεγάρου της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας δεν φορούν πλέον τη στολή τους. Η Προεδρία προηγήθηκε πολύ καιρό της Βουλής στην πρωτοβουλία αυτή. Φυσικά είναι άριστα εκπαιδευμένες και σε τακτικά χρονικά διαστήματα φροντίζουν να ανανεώνουν την εκπαίδευση τους ώστε να είναι «ετοιμοπόλεμες».


ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ. Όπως και οι άνδρες συνάδελφοι τους οι «αμαζόνες» του Προεδρικού φορώντας συνήθως μπλε κοστούμια είναι πάντοτε κοντά σε επισκέπτες και δημοσιογράφους φροντίζοντας σε πολλές περιπτώσεις πέραν των θεμάτων ασφαλείας, με πολύ ευγενικό τρόπο να τους εξυπηρετούν σε θέματα που μπορούν.

Μάλιστα επειδη χρειάζεται να συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους για αρκετές ώρες έχουν γνωριστεί κι αυτό διευκολύνει και τις δύο πλευρές να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους.

Χαμογελαστές όταν είναι ανάμεσα στον κόσμο, όρθιες για αρκετές ώρες αν αυτό χρειάζεται οι αστυνομικίνες της Προεδρίας έχουν κι άλλα καθήκοντα.

Συνοδεύουν πάντοτε, για παράδειγμα, τις ομάδες των επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου που σε τακτική βάση περνάνε από την Ηρώδου Αττικού. Είτε πρόκειται για σχολεία, είτε για φοιτητές, είτε για εκπροσώπους συλλόγων, φορέων και οργανισμών, στις επισκέψεις που έχουν χαρακτήρα ξενάγησης εκτός από τον υπάλληλο της Προεδρίας που τους συνοδεύει μαζί τους βρίσκεται πάντοτε και μια από τις αστυνομικίνες που σε διακριτική απόσταση παρακολουθεί ...δια παν ενδεχόμενο.

Μάλιστα επειδή έχουν παρακολουθήσει άπειρες ξεναγήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις απαντούν και οι ίδιες σε ερωτήματα επισκεπτών σχετικά με αίθουσες ή αντικείμενα του Μεγάρου ή και με ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με αυτό.

Όμως τα καθήκοντα τους δεν περιορίζονται μόνο μέσα στο κτίριο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που συμμετέχουν στην συνοδεία του σημερινού αλλά και των προηγούμενων Προέδρων όταν εκείνος κάνει επισκέψεις τόσο μέσα στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στις περιπτώσεις αυτές μάλιστα οπλοφορούν όπως και οι άνδρες συνάδελφοι τους και άριστα εκπαιδευμένες όλες έχουν πλήρη καθήκοντα ασφάλειας για τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο αριθμός των γυναικών αστυνομικών είναι μάλλον μικρός σε σχέση με τους άνδρες τουλάχιστον σε ότι αφορά την αναλογία που μπορούν να δουν όσοι επισκέπτονται το ιστορικό κτίριο ενώ ανάμεσα τους υπάρχει πάντοτε και μία αξιωματικός. Μάλιστα από την ημέρα που ανέλαβε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο του επτά ημέρες την εβδομάδα από νωρίς το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα –με μια μικρή διακοπή το μεσημέρι- οι υποχρεώσεις τους αυξήθηκαν όπως και όλων των εργαζόμενων στην Προεδρία που ανήκουν σε υπηρεσίες ‘άμεσα συνδεδεμένες με την δραστηριότητα του κ. Παυλόπουλου.

ΕΥΓΕΝΙΚΕΣ. Η συνεργασία των «αμαζόνων» με τους άνδρες συναδέλφους τους που είναι επίσης οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία θεωρείται εξαιρετική και υποδειγματική καθώς οφείλουν να είναι αποτελεσματικές και διακριτικές ταυτόχρονα.

Συμπεριφέρονται με τον ίδιο υπηρεσιακό μεν αλλά ευγενικό τρόπο σε όλους όσοι περνάνε τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου είτε πρόκειται για απλούς πολίτες είτε για αρχηγούς κρατών που συχνά βρίσκονται στην Αθήνα. Όμως και ο ίδιος ο Πρόεδρος φροντίζει καθημερινά να ανταμείβει την συνέπεια, την ευγένεια και την ευσυνειδησία τους με μια ζεστή καλημέρα κάθε πρωί που μπαίνει στο γραφείο του και με έναν επίσης χαμογελαστό αποχαιρετισμό τα βράδια, όσο κουρασμένος κι αν είναι από το πρόγραμμα της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι εντολές που ο ίδιος έχει δώσει τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες αστυνομικούς της φρουράς της Προεδρίας είναι να φροντίζουν ώστε η «ταλαιπωρία» των πολιτών κάθε φορά που εκείνος πρόκειται να μετακινηθεί στην Αθήνα ή να επισκεφθεί κάποιο μέρος να είναι η ελάχιστη δυνατή.

Έτσι, κυκλοφορεί χωρίς να χρειάζεται οι οδηγοί που τυχαίνει να βρίσκονται κοντά στην μικρή Προεδρική πομπή να μην είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν για αμέτρητα λεπτά σε φανάρια και ουρές μέχρι να περάσει. Κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις κάνουν ορισμένοι υπουργοί και άλλα πολιτικά πρόσωπα με αποτέλεσμα να προκαλούν την οργή του κόσμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ