Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (25.06.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (25.06.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το ΔΝΤ με...κουκούλα!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρασκήνιο που φαίνεται ότι συνδέεται ακόμη και με ύποπτα εσωτερικά παιχνίδια στη χώρα μας κρύβουν οι νέες βάρβαρες αξιώσεις του ΔΝΤ, ακόμη και στο παρά ένα, προκειμένου να συναινέσει στην επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές".

ΕΘΝΟΣ: "Μάχη για το χρέος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες με νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με Ζ.-Κλ. Γιούνκερ, Μ. Ντράγκι και Κρ. Λαγκάρντ, ύστερα από μαραθώνιο διαβουλεύσεων για να βρεθούν πλαίσιο λύσης στα ανοιχτά μέτωπα και κοινός τόπος στο θέμα του χρέους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύγκρουση μνημονίων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αδιέξοδο κατέληξαν χθες οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, εξαιτίας των απαιτήσεων του ΔΝΤ. Το Eurogroup μετά από μια σύντομη συνεδρίαση διέκοψε τις εργασίες του και όλα πλέον θα κριθούν σήμερα σε μια νέα έκτακτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης".

ΕΣΤΙΑ: "Ο τόπος πληρώνει τις πρόωρες εκλογές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτό ήταν το τίμημα της 5ης κατά σειράν, εκλογικής αναμετρήσεως που έγινε μέσα σε 7,5 χρόνια (Σεπτέμβριος 2007, Οκτώβριος 2009, Μάιος 2012, Ιούνιος 2012, Ιανουάριος 2015). Ότι η ελληνική οικονομία κατεστράφη. Τα δε μέτρα τα οποία απαιτούν τώρα οι θεσμοί από την Κυβέρνηση του Σύριζα, είναι πολύ επαχθέστερα των προηγουμένων.Όσο για τις διακηρύξεις του κ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, ουδέν σχόλιον...."

Η ΑΥΓΗ: "D-Day. Η Ευρώπη αποφασίζει για το μέλλον της".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ημέρα αποφάσεων η σημερινή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς από τις όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στις Βρυξέλλες προδιαγράφονται τόσο το μέλλον της χώρας μας όσο και η ικανότητα τουλάχιστον της Ευρωζώνης να προχωρήσει συντεταγμένα μπροστά".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ως εδώ και μη παρέκει. Απέρριψε ο πρωθυπουργός τις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "την ταπείνωση της κυβέρνησης επιδίωξαν οι δανειστές κατά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Δημιούργησαν μια ασφυκτική ατμόσφαιρα, απαιτώντας την κατάργηση του ΕΚΑΣ ή ΦΠΑ 23% στην εστίαση, ενώ απέφυγαν τη συζήτηση για το θέμα του χρέους. Απέρριψαν κάθε πρόταση για φορολογία στους έχοντες και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η ώρα της τελικής διαπραγμάτευσης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 πμ ώρα Ελλάδας και ο δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων που είχαν στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι κκ Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, πριν από το νέο , προγραμματισμένο για τις 2μμ Eurogroup,ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συνέχεια των μνημονίων η αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές βγάζει λάδι την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς νόμους κλπ. Συνεχίζοντας σε αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο, έρχεται να προσθέσει και νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου, που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανένδοτος Τσίπρας για το χρέος . Στα άκρα οι συνομιλίες μετά την ξαφνική αδιαλλαξία των δανειστών-Δεν τα βρίσκουν σε ΦΠΑ, συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται στις Βρυξέλλες, μετά την επίδειξη αδιαλλαξίας από την πλευρά των δανειστών, που παρέδωσαν τελεσιγραφικά προτάσεις -σοκ στην ελληνική πλευρά. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν αποδέχεται μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει διευθετήσεις για το ελληνικό χρέος".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η Ευρώπη της ντροπής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Πέντε εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από τη λήξη της προθεσμίας της υφιστάμενης παράτασης στις 30 Ιουνίου, και το θρίλερ των διαπραγματεύσεων συνεχίζεται. Σήμερα το Eurogroup συνεδριάζει εκ νέου στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), καθώς χθες η συνεδρίαση κράτησε σχεδόν μία ώρα ελλείψει αντικειμένου, μια και η συνάντηση Τσίπρα με τους Θεσμούς, αν και κράτησε πέντε ώρες, δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση για το ποιο θα είναι το κείμενο πάνω στο οποίο θα στηριχτεί το staff level agreement που θα προωθηθεί προς επικύρωση στους υπουργούς".

kontranews: "Πραξικόπημα των Γερμανών για να φάνε τον Αλέξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για να ακυρώσει τα βρόμικα σχέδια των Γερμανών σε βάρος της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να γυρίσει γρήγορα από τις Βρυξέλλες να πει όλη την αλήθεια στο λαό και να προκηρύξει εκλογές, που θα έχουν και δημοψηφισματικό χαρακτήρα και οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα 100 χρόνια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Όλα στον "αέρα". Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές -Έκτακτο Eurogroup σήμερα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικές ώρες στις Βρυξέλλες. Όλα είναι στον "αέρα" μετά την απόρριψη μεγάλου μέρους των ελληνικών προτάσεων από τους "θεσμούς", αλλά και την απόρριψη από την Αθήνα των ακραίων μέτρων που ζητά το ΔΝΤ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διαπραγμάτευση στα όρια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ δεν επέτρεψαν χθες στο Eurogroup να καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα, ωστόσο οι διμερείς συναντήσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο συνεχίζονταν στη διάρκεια της νύχτας. Σήμερα το μεσημέρι προγραμματίστηκε νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με στόχο τη συμφωνία".