Κρίσιμο ραντεβού Παπούλια - Παπανδρέου

Κρίσιμο ραντεβού Παπούλια - Παπανδρέου
Σήμερα στις 12.30 ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για όλες τις εξελίξεις γύρω από τα καυτά θέματα που έχουν δημιουργήσει μια τεταμένη ατμόσφαιρα τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ .

Και αυτά δεν είναι άλλα από το επικείμενο «κούρεμα», η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, οι σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και το «αντάρτικο» υπουργών και βουλευτών, με κορυφή του παγόβουνου, το «μανιφέστο» των τριών.

Στις 16.30 θα προεδρεύσει του άτυπου υπουργικού, προκειμένου να μεταφέρει και στους υπουργούς τα όσα συζήτησε με τον πρόεδρο αλλά και όσα πρέπει να κάνει άμεσα η κυβέρνηση για να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα.

Τα αγκάθια

Ο βουλευτής Θ. Ρομπόπουλος έχει προαναγγείλει ότι σήμερα θα παραιτηθεί, ενώ η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη έχει ξεκαθαρίσει ότι αν δεν αλλάξει, δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την επέκταση του παγώματος των κλαδικών συμβάσεων έως το τέλος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Διαφωνία για το άρθρο 37 εξέφρασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει στην ψηφοφορία.

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή, συναντά μεγάλες αντιστάσεις. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιβληθεί κομματική πειθαρχία και άλλοι ότι δε θα πρέπει να τιμωρηθούν όσοι καταψηφίσουν ένα άρθρο. Την Τετάρτη και την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, ενώ δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τις προσεχείς ημέρες.

Την ερχόμενη Κυριακή, εκτός απροόπτου, η Εταίροι μας θα αποφασίσουν για το ελληνικό χρέος. Ακόμη το τοπίο είναι θολό. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που θα «κάτσει» η μπίλια ή μάλλον το ψαλίδι του κουρέματος. Στο 30%, στο 35% ή στο 50%. Ποιο θα είναι το ποσοστό; Και τι θα σημάνει για τις ελληνικές Τράπεζες και τα Ταμεία;