Λύσε το γρίφο και απέδρασε... (ΦΩΤΟ)

Λύσε το γρίφο και απέδρασε... (ΦΩΤΟ)
Ούτε οι παραλίες, ούτε η Πλάκα και το Μοναστηράκι αλλά ούτε καν η Ακρόπολη δεν είναι το νούμερο ένα αξιοθέατο της Αθήνας που προτιμούν Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Η νέα μόδα της πόλης είναι τα "Δωμάτια Απόδρασης" και όπως δείχνουν τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τόσο στην Αθήνα αλλά και την Θεσσαλονίκη.

Τι ακριβώς είναι όμως αυτά τα περιέργα δωμάτια που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων αλλά και των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την χώρα μας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το "Δωμάτιο Απόδρασης" είναι ένας χώρος σε διαστάσεις σπιτιού στο οποίο κλειδώνονται πέντε παίκτες και έχουν ως μοναδικό σκοπό να αποδράσουν εκμεταλλευόμενοι όλα τα κρυμμένα στοιχεία που βρίσκονται στο χώρο, με το χρόνο να μετράει αντίστροφα.

Οι παίκτες καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, κωδικούς, γρίφους και να τα συνδυάσουν ώστε να βρουν την λύση του αινίγματος σε συγκεκριμένο χρόνο. Στόχος είναι η ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος ανάμεσα σε μέλη εταιρειών, αναφέρουν οι δημιουργοί του παιχνιδιού.

Αινίγματα, γρίφοι, κλειδιά καθώς και ένα χρονόμετρο είναι ο νέος τρόπος διασκέδασης που προτείνει το TripAdvisor στους τουρίστες.

Τα "Δωμάτια Απόδρασης" μετράνε λίγους μήνες στην Ελλάδα και έχουν καταφέρει ήδη να γίνουν ιδιαίτερα αγαπητά και δημοφιλή στους λάτρεις της περιπέτειας.

Ο πρώτος χώροςπου δημιουργήθηκε στην Αθήναμε "Δωμάτια Απόδρασης" ονομάζεται "AthensClue" και στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο του 1930. Μέχρι πρόσφατα ήταν πρώτο στη λίστα με τα αγαπημένα μέρη που επισκέπτονται οι τουρίστες στην Αθήνα. Την πρωτιά όμως έκλεψε το "Adventure Rooms" ένας άλλος παρόμοιος χώρος που δημιουργήθηκε στην πρωτεύσουσα. Τρίτο στη λίστα βρίσκεται το μουσείο της Ακρόπολης ενώ την τέταρτη θέση έχει ο ναός του Ηφαίστου.

Πέρα όμως από την Αθήνα, αυτός ο νέος τρόπος διασκέδασης έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Θεσσαλονίκη όπου έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στην Ευρώπη. Ονομάζεται "Mindtrap" και στεγάζεται σε ένα χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων στην καρδιά της πόλης.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτοφραφίες από τα "Δωμάτια Απόδρασης" :