Aγοράστε σπίτι με 1 ευρώ (!)

Aγοράστε σπίτι με 1 ευρώ (!)
Το τοπικό συμβούλιο της περιοχής χαρίζει στην ουσία τα ιστορικά σπίτια αυτού του χωριού, με συμβολικό αντίτιμο του 1 ευρώ. 

Πρόκειται για το γραφικό χωριό Γκάντζι της Σικελίας, όπου το τοπικό συμβούλιο στα πλαίσια προσέλκυσης νέων κατοίκων στην περιοχή, αποφάσισε να δωρίσει ουσιαστικά 20 εγκαταλελειμμένα σπίτια στην συμβολική τιμή του ενός ευρώ.

Η ίδρυση του χωριού χρονολογείται τον 12ο αιώνα. Το πανέμορφο χωριό βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο παρέχοντας στους κατοίκους του εκπληκτική θέα.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά όπως φαίνονται. Μπορεί οι νέοι ιδιοκτήτες να αποκτούν στην ουσία δωρεάν αυτά τα ιστορικά σπίτια, όμως είναι οι υποχρεωμένοι να καλύψουν όλα τα έξοδα για τις εργασίες αναπαλαίωσης των νέων τους κατοικιών τα οποία μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 30.000-35.000 ευρώ, αναλόγως την κατάσταση του σπιτιού.

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο επιβάλει στους αγοραστές να καταβάλουν το ποσό των 5.000 ως εγγύηση ότι θα ανακαινίσουν τα σπίτια και στην συνέχεια μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες τα χρήματα αυτά θα τους επιστραφούν. Επίσης οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια.