Έρευνα ΕΣΕΕ: Καμία αύξηση τζίρου για τα καταστήματα από το μέτρο των Κυριακών

   Έρευνα ΕΣΕΕ: Καμία αύξηση τζίρου για τα καταστήματα από το μέτρο των Κυριακών
Oι 7 Κυριακές από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε βεβαίως την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά, υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ.


Την έρευνά της για το μέτρο των 7 Κυριακών ολοκληρώνει η ΕΣΕΕ στις 20 Ιουλίου, την πρώτη Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων κατά την οποία τα καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να είναι ανοικτά.
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, αποδεικνύεται ότι οι 7 Κυριακές από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε βεβαίως την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά.
Υπ' αυτήν την έννοια, σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών φαντάζει περισσότερο «ιδεοληψία» αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά «πολιτική» που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας.
"Συνεπώς, για να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά από τους ίδιους τους ανθρώπους της καθημερινότητας της αγοράς, ότι οι επιπτώσεις στον τζίρο και στην απασχόληση του λιανεμπορίου δεν είναι ούτε σημαντικές, ούτε διατηρήσιμες στο χρόνο, η ΕΣΕΕ ζητά από μικρές και μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο" όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της συνομοσπονδίας προς τα μέλη της.