Σε ποιες παραλίες της Αττικής το μπάνιο είναι δωρεάν και σε ποιες κοστίζει

Σε ποιες παραλίες της Αττικής το μπάνιο είναι δωρεάν και σε ποιες κοστίζει
Μία απλή βόλτα στις παραλίες της Αττικής αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως τα πιο διάσημα «αγαθά» που προσφέρει το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ο ήλιος και η θάλασσα, δεν είναι....δωρεάν και χρειάζεται να βάλει κάποιος βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να απολαύσει τα...αυτονόητα.


Τα Παραπολιτικά ασχολήθηκαν με αυτές που μπορεί να κολυμπήσει κάποιος, τι υπηρεσίες του παρέχει ο δήμος ή ο ιδιώτης και πόσο θα στοιχίσει τελικά στην τσέπη του...

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Ξεκινώντας από τις παραλίες του Πειραιά – Βοτσαλάκια και Φρεατίδα – θα πάρουμε την πρώτη δωρεάν καλοκαιρινή γεύση με τους «κατάλευκους» τουρίστες να προσπαθούν λαίμαργα να μαζέψουν, στο δέρμα αλλά και τη μνήμη τους, όσο περισσότερο ήλιο μπορούν. Προς έκπληξη μας η πιο γνωστή παραλία του Πειραιά, τα Βοτσαλάκια, είναι σχεδόν «απομονωμένη» από το χάος της πόλης, αφού η φύση κάνοντας τα μαγικά της προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς σε Πειραιώτες και μη, μακριά από τον θόρυβο της πόλης σε μία παραλία στο κέντρο αυτής.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ. Επόμενη στάση, Φλοίσβος. Οι εικόνες γύρω από το θαλασσινό νερό της περιοχής είναι απαράδεκτες με τις παραλίες της να είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Οι λουόμενοι έχουν δύο επιλογές... Βράχια ή τσιμέντο, με την πρώτη να μην υπάρχει ίχνος αμμουδιάς και τους νεαρούς – κατά βάση – επισκέπτες που συναντάς εκεί να επιδίδονται σε αγώνες βουτιάς και τη δεύτερη να θυμίζει κάτι από Δ' κατηγορίας... Μαϊάμι! Η παραλιακή, το πεζοδρόμιο και ακριβώς από κάτω χιλιάδες κόσμος προσπαθεί να ζήσει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με μουσικό χαλί ήχους και κορναρίσματα της πιο κεντρικής λεωφόρου της Αττικής. Το μόνο επιχείρημα... η παραλία είναι δωρεάν!

Π. ΦΑΛΗΡΟ. Αν όμως κάποιος θέλει να βρει την Εδέμ του θα πρέπει να ψάξει αρκετά.... Δεν βρίσκεται σίγουρα στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί η μεγάλη αμμουδιά – που πήρε το όνομά της από το εστιατόριο της περιοχής – σφύζει από ζωή και καλοκαιρινή διάθεση. Σφύζει όμως και από αυτοκίνητα, αφού ακριβώς δίπλα από το αντηλιακό σου μπορείς να βρεις τη... ρόδα του αυτοκινήτου σου ή μια από τις καρέκλες του καταστήματος, καθώς επικρατεί ένα πραγματικό χάος. Παρόλα αυτά αποτελεί μία επιλογή για δωρεάν καλοκαιρινές βουτιές.

ΑΛΙΜΟΣ. Έπειτα από αρκετά χιλιόμετρα, κίνηση και ταλαιπωρία οι παραλίες αρχίζουν και γίνονται όνομα και πράγμα. Οι «οάσεις» του Αλίμου με τα μαγαζιά που τις εκμεταλλεύονται το ένα δίπλα στο άλλο, είναι έτοιμες να σε παραπλανήσουν βγάζοντάς σε από την τσιμεντένια καθημερινότητα. Με πάρκινγκ, κιγκλιδώματα, ντουζιέρες, αποδυτήρια και ένα πραγματικά καθαρό περιβάλλον αισθάνεσαι σχεδόν συγκινημένος στο άκουσμα της είδησης πως δεν έχει είσοδο. Παρόλα αυτά για μία τετραμελή οικογένεια το μπάνιο μπορεί να κοστίσει έως και 25€ επιλέγοντας μόνο να καθίσουν σε ξαπλώστρα ή να πιουν κάτι, αφού τίποτα στη ζωή δεν είναι εντελώς δωρεάν.

Πλαζ και για πιο ακριβά γούστα

ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ: Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και... γερό κομπόδεμα! Οι συνθήκες είναι ιδανικές αφού η περιοχή αποτελεί πρότυπο για χαλάρωση, όμως σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά και κοστίζουν. Τα «σύνορα» για να περάσεις από το χάος της πόλης στη διασκέδαση είναι 5€ τις καθημερινές και 6€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ το... χάπι σου χρυσώνουν τα πακέτα προσφορών για ξαπλώστρες και καφέδες. Το σύνολο; Για μία τετραμελή οικογένεια το μπάνιο θα κοστίσει 36€ τις καθημερινές και 44€ τα Σαββατοκύριακα.

ΓΛΥΦΑΔΑ. Στον Αστέρα της Γλυφάδας οι επιλογές είναι περισσότερες, αφού μπορείς να διαλέξεις... Θέλεις να κάνεις μπάνιο σαν «κοινός θνητός» στην παραλία, προτιμάς πισίνα ή πας κατευθείαν στο χαμάμ; Ότι και αν επιλέξεις η είσοδος ξεκινάει από 7€ και διαμορφώνεται ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Όσο για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης τα ποσά ζαλίζουν και σίγουρα δεν είναι για πολλούς... 15€ τις καθημερινές και 25€ το Σάββατο ή την Κυριακή για κάθε άτομο σίγουρα δεν θα αποτελεί την πρώτη επιλογή!

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ. Και στο απόγειο της δόξας της η Λίμνη της Βουλιαγμένης! Έως και 10€ το εισιτήριο τα Σαββατοκύριακα, που μπορούν να φθάσουν και τα 20€ εάν επιλέξει κάποιος τον VIP χώρο. Μάλιστα, για τους πιο απαιτητικούς και στρεσαρισμένους πελάτες παρέχονται προγράμματα για γιόγκα στο γκαζόν, με το ανάλογο χρηματικό ποσό φυσικά.

Όποιος επιλέξει να μην φύγει από την Αττική αλλά να περάσει τη μέρα του σε κάποια παραλία θα βρει πολλά εμπόδια και κυρίως οικονομικά, αφού για να απολαύσετε για λίγες ώρες την θάλασσα, θα πρέπει αναμφισβήτητα και να πληρώσετε και το ανάλογο ποσό. Οι επιλογές βέβαια υπάρχουν και είναι όλες στο χέρι σας... ή στην τσέπη σας.

Από την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» που κυκλοφορεί σήμερα σε όλα τα περίπτερα της χώρας με σούπερ προσφορές και αποκαλύψεις