Πούτιν και Μέρκελ θα συναντηθούν στον τελικό του Μουντιάλ

Πούτιν και Μέρκελ θα συναντηθούν στον τελικό του Μουντιάλ
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή στο Ρίο, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με έναν σύμβουλο του Κρεμλίνου.


"Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου,", δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, κύριος σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
"Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος των προσωπικοτήτων δεν έχει καθορισθεί, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες (...) και θα έχουμε άτυπες συναντήσεις", σύμφωνα με σχόλια που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
Η παρουσία του ρώσου προέδρου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμενόταν, καθώς ο Πούτιν πραγματοποιεί μια επίσκεψη στη Βραζιλία από τις 13 ως τις 16 Ιουλίου για μια σύνοδο κορυφής των μεγάλων αναδυομένων χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).
Η γερμανίδα καγκελάριος και ο γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ πρόκειται από την πλευρά τους να ταξιδέψουν στη Βραζιλία για να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της Γερμανίας στον τελικό εναντίον της Αργεντινής, επιβεβαιώθηκε σε ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.
Ο σύμβουλος δεν ανέφερε τα θέματα που ο πρόεδρος Πούτιν ενδέχεται να θίξει, σε μια περίοδο κατά την οποία η γερμανική διπλωματία εμπλέκεται πολύ στις προσπάθειες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Ο ρώσος πρόεδρος πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή λήξης του παγκοσμίου Κυπέλλου, στη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ θα περάσει στον ρώσο ομόλογό της τη σκυτάλη της διοργάνωσης του επομένου Κυπέλλου, το 2018.