Yπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ

Yπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ".


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ. Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ προκειμένου να μην υπάρχουν «σκιές» σε σχέση με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που θα έχει ο νέος ιδιοκτήτης της Μικρής ΔΕΗ, αλλά και όσον αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων καθώς επίσης και τα δικαιώματα και τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι τοπικές κοινωνίες.
Συγκεκριμένα, καθορίστηκε ότι το τίμημα δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από τη λογιστική αξία παρά μόνο μεγαλύτερο, μεταφέρονται όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ στο ακέραιο, ενώ και οι τοπικές κοινωνίες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα τέλη, τους φόρους, τις αρδεύσεις κ.ά. που σήμερα προσφέρονται από τη ΔΕΗ.