Τα golden boys της Goldman Sachs.... και τα όργια

   Τα golden boys της Goldman Sachs.... και τα όργια
Είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες επενδύσεων και στελέχη της καταγγέλουν ότι τα golden boys της την είχψαν μετατρέψει σε άντρο ακολασίας.


Πρόκειται για την Goldman Sachs, η οποία κατηγορείται από δύο γυναίκες (πρώην υπάλληλοι της εταιρείας) ότι τα golden boys της, είχαν μετατρέψει την εταιρεία σε μια «λέσχη αγοριών». Αυτό σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα, βάσει των στοιχείων που παρέθεσαν στον ομοσπονδιακό δικαστή του Μανχάταν, όπως αναμεταδίδει το Bloomberg.
Τα golden boys ενδιαφέρονταν για τη χλιδάτη ζωή που περιελάμβανε ποτά, καταχρήσεις, ακριβά ταξίδια, «επισκέψεις» σε στριπ κλαμπ και εκτεταμένη σεξουαλική παρενόχληση στις γυναίκες υπαλλήλους.
Την καταγγελία κάνουν οι Κριστίνα Τσεν-Όστερ και η Σάνα Όρλιχ που «κυνηγούν» την εταιρεία από το 2010 και τώρα, προσθέτουν στη μήνυσή τους νέα συνταρακτικά στοιχεία, που θεωρούν πως θα «δέσουν» ακόμα περισσότερο την υπόθεση και θα φέρει σε δύσκολη θέση την Goldman Sachs.
Μάλιστα, σημειώνουν πως εκπροσωπούν και άλλες γυναίκες υπαλλήλους, αλλά και αντιπροέδρους της εταιρείας και προσθέτουν στον φάκελο της υπόθεσης δηλώσεις πρώην στελεχών που κατακεραυνώνουν τα golden boys. Αυτό που ζητούν από το δικαστήριο είναι αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστησαν, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί.
Αν η δικαστής Αναλίζα Τόρες επιτρέψει στις δύο γυναίκες να κάνουν ομαδική μήνυση, ο κίνδυνος για την Goldman Sachs γίνεται αυτομάτως μεγαλύτερος.

Διαφορά στους μισθούς

Διακρίσεις υπήρχαν ακόμα και στους μισθούς ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες εντός της εταιρείας. Συγκεκριμένα οι γυναίκες αντιπρόεδροι λάμβαναν 21% μικρότερο μισθό σε σχέση με τους άντρες ομολόγους τους. Το ίδιο και στις κατώτερες υπαλληλικές κλίμακες (η διαφορά ήταν 8%), ενώ οι γυναίκες αντιπρόεδροι δύσκολα έβλεπαν ανοιχτή την πόρτα του διευθύνοντα συμβούλου στα κεντρικά της Νέας Υόρκης.

Αρνείται τις κατηγορίες η εταιρεία

«Ολο αυτό είναι μια φυσιολογική διαδικασία πριν από μια ομαδική μήνυση. Πάντως, η Ντενίς Σέλεϊ, πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs μέχρι το 2009, επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρονται στη μήνυση των δύο γυναικών, λέγοντας πως οι άντρες χλεύαζαν τις γυναίκες, τους συμπεριφέρονταν με σκαιό τρόπο, τις φώναζαν «bimbo’s» και «party girls».