Πέντε δισ. ευρώ ο ετήσιος τζίρος του παράνομου τζόγου

Πέντε δισ. ευρώ ο ετήσιος τζίρος του παράνομου τζόγου
Να διασφαλιστεί η διαφάνεια για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής, μέσω

κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών, ζητά με επιστολή του ο γγ Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας των Παιγνίων, Ευγένιο Γιαννακόπουλο.
Στην επιστολή του, ο κ. Σούρλας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι καταγγελίες πολιτών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή, μέσω δελτίων τυχερών παιχνιδιών, πληθαίνουν, καθώς, εδώ και χρόνια, κυκλώματα επιτήδειων καταφέρνουν να «νομιμοποιούν» μεγάλα χρηματικά ποσά από άδηλες και παράνομες δραστηριότητες, παρουσιάζοντας ως κερδισμένα, από αυτούς, δελτία τυχερών παιχνιδιών, τα οποία όμως στην πραγματικότητα έχουν κερδίσει άλλοι, που τελικά «συνεργάζονται» μαζί τους.
Υπογραμμίζει, δε, ότι ο παράνομος τζόγος έχει ετήσιο τζίρο ίσο ή μεγαλύτερο από τον νόμιμο, ο οποίος ανέρχεται περίπου στα 5 δισ. ευρώ, από τη δράση κυκλωμάτων, που αναμένεται να αντιμετωπιστούν από τις διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη.
«Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα αδιαφάνειας, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που πρέπει, άμεσα, να αντιμετωπιστεί και μάλιστα συνολικά, για όλους δηλαδή τους διοργανωτές τυχερών παιχνιδιών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται τόσο η διαφάνεια όσο και η νομιμότητα» τονίζει ο κ. Σούρλας και σημειώνει ότι «το μέτρο εκείνο που προτείνεται και διασφαλίζει σχεδόν απόλυτα τη ζητούμενη νομιμότητα και τη διαφάνεια, είναι αυτό της κατάθεσης ονομαστικών ή ταυτοποιημένων δελτίων, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παικτών».