Ο Πάπας Φραγκίσκος τα σέρνει σε χρηματαγορές και διεφθαρμένους πολιτικούς

Ο Πάπας Φραγκίσκος τα σέρνει σε χρηματαγορές και διεφθαρμένους πολιτικούς
«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ακόμη για πολύ καιρό οι χρηματαγορές να καθορίζουν την τύχη των λαών, αντί να υπηρετούν τις ανάγκες

τους», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σε καθολικό συνέδριο αφιερωμένο στην ειρήνη και την δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να ευημερούν μόνο λιγοστοί άνθρωποι, χάρη στη χρηματοοικονομική κερδοσκοπία, ενώ οι περισσότεροι υποφέρουν από τις αρνητικές της συνέπειες», πρόσθεσε ο πάπας. Ο ποντίφικας θέλησε να καταδικάσει για μια ακόμη φορά την διαφθορά και ειδικότερα «τους διεφθαρμένους στο χώρο της οικονομίας, της πολιτικής και της Εκκλησίας», προσθέτοντας ότι «τις συνέπειες τις πληρώνουν οι φτωχοί». «Όλοι μπορεί να μπούμε σε αυτό τον πειρασμό, η διαφθορά είναι αμαρτία η οποία παραμονεύει συνεχώς», είπε, χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος.

Σε αναφορά του στον στόχο της "πλήρους κοινωνίας των χριστιανών", ο Αργεντινός ποντίφικας υπογράμμισε: «ο στόχος της πλήρους κοινωνίας των χριστιανικών εκκλησιών μπορεί να μοιάζει μακρινός, αλλά παραμένει το σημείο προς το οποίο πρέπει να προσανατολίζουμε κάθε βήμα της οικουμενικής πορείας που πραγματοποιούμε, όλοι μαζί». «Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι ο διχασμός μας δεν αποτελεί σκάνδαλο, ότι δεν αποτελεί εμπόδιο στην κήρυξη του Ευαγγελίου για την σωτηρία ολόκληρου του κόσμου», κατέληξε ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο.