Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για το Smart Park

Αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για το Smart Park
 Μεγάλο εμπορικό κέντρο των Μεσογείων, αναζητά στρατηγικό επενδυτή για την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Πρόκειται για το εμπορικό κέντρο Smart Park, στα Μεσόγεια, της Reds, η οποία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην β΄φάση πολεοδόμησης του ακινήτου. Να σημειωθεί, ότι όπως ανακοινώθηκε, εγκρίθηκε η μελέτη της «Γεωλογικής Καταλληλότητας για Δόμηση της προς πολεοδόμηση περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) Τριτογενούς Τομέα στην Κάντζα Παλλήνης».
Η μελέτη αφορά στην ανάπτυξη «Εμπορικού – Ψυχαγωγικού – Πολιτιστικού Κέντρου» στο ακίνητο της Κάντζας και η ανωτέρω έγκριση εκδόθηκε στο πλαίσιο της β' φάσης πολεοδόμησης του ακινήτου.
Η εταιρεία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβάλει τον σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες, συνεχίζοντας τις διερευνητικές επαφές για στρατηγικό συνεργάτη.
Να σημειωθεί ότι η δεύτερη φάση τυ εμπορικού κέντρου το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε στο τέλος του 2012 και η οποία θα περιελάμβανε την δημιουργία πολυκινηματογράφων Village, έχει καθυστερήσει σημαντικά.
Mάλιστα το project προέβλεπε την ανάπτυξη συγκροτήματος πέντε κινηματογραφικών αιθουσών με υποστηρικτικές δραστηριότητες κυλικείου, café bar, καταστήματος λιανικής πώλησης ειδών κινηματογράφου καθώς και κατάστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών.
Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών για το 2013 η Γυαλού Εμπορική και Τουριστική που διαχειρίζεται το Smart Park κατέγραψε έσοδα από μισθώσεις 4,9 εκ. ευρώ έναντι 4,7 εκ. ευρώ το 2012. Τα EBITDA ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν σε 6,2 εκευρώ ενώ κατέγραψε και ζημίες προ τόκων και φόρων (EBIT) ύψους7,5 εκ. ευρώ. Η εταιρία παρουσίασε ζημίες μετά από φόρους ποσού 9,3 εκ. ευρώ έναντι κερδών μετά από φόρους ύψους 55.000 ευρώ το 2012.