Η ΚΕΔΕ θέλει μέρος από το "κοινωνικό μέρισμα"

Η ΚΕΔΕ θέλει μέρος από το "κοινωνικό μέρισμα"
"Η κρίση συνεχίζεται και εντείνεται, η διασφάλιση της χρηματοδότησης και της απρόσκοπτης λειτουργίας των κοινωνικών δομών των δήμων είναι άκρως απαραίτητη"

Τη μεταφορά ενός μέρους του υπολοίπου που έχει μείνει από το "κοινωνικό μέρισμα" γύρω στα 200 εκατ. ευρώ στη χρηματοδότηση κοινωνικών δομών των δήμων ζήτησε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), (κκ. Κώστας Ασκούνης, Σίμος Δανιηλίδης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος) σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου και τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλλαπόρτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, αμέσως μετά την εν λόγω συνάντηση, οι εκπρόσωποι των δημάρχων ζήτησαν την άμεση επίλυση αυτής της εκκρεμότητας της χρηματοδότηση των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των ΚΔΑΠ (σ.σ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ για την περίοδο 2014-2015, δεδομένου ότι ο χρόνος για τις απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος είναι ελάχιστος.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε πως με δεδομένο ότι η κρίση συνεχίζεται και εντείνεται, η διασφάλιση της χρηματοδότησης και της απρόσκοπτης λειτουργίας των κοινωνικών δομών των δήμων και ειδικότερα των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ είναι άκρως απαραίτητη καθώς και φέτος αναμένεται να είναι αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις παραπάνω δομές.

Η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον κ. Κεγκέρογλου η χρηματοδότηση των παραπάνω δομών για την περίοδο 2014-2015 να είναι τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.

Ο κ. Κεγκέρογλου δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες, επισημαίνοντας παράλληλα τις δυσκολίες για την εξοικονόμηση όλου του ποσού χρηματοδότησης, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη εγκριθεί τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών της χώρας.

Θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη για την προώθηση και υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».