Οι δρόμοι της Αθήνας με τα περισσότερα ξενοίκιαστα καταστήματα

Οι δρόμοι της Αθήνας με τα περισσότερα ξενοίκιαστα καταστήματα
Μπορεί η εικόνα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στην τελευταία καταγραφή των κλειστών επιχειρήσεων, ωστόσο, επισημαίνει ότι η εικόνα συνολικά παραμένει δυσμενής και το κέντρο της πρωτεύουσας βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ιδιαίτερα δυσμενές, αφού το 31,2% των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές. Όπως ήταν αναμενόμενο και από την εμπειρική παρατήρηση, από την συνολική απογραφή του εμπορικού κέντρου διαπιστώνεται ότι σε σύνολο 6.377 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, οι 1.986 είναι κλειστές.

Σημαντική συγκέντρωση κλειστών εμπορικών επιχειρήσεων παρατηρείται στο παραδοσιακό εμπορικό τρίγωνο Ομόνοια - Σύνταγμα – Μοναστηράκι, ενώ πολλά κλειστά καταστήματα παρατηρούνται και επί της Σταδίου / Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό που γίνεται πλέον ξεκάθαρο είναι ότι, ενώ μπορεί να διακρίνονται κάποιες «πιάτσες» κλειστών επιχειρήσεων, η γενική εικόνα δείχνει ότι πρόκειται για μία ομοιόμορφη κατανομή των λουκέτων σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τους δρόμους με ρεκόρ ξενοίκιαστων καταστημάτων εδώ