"Δωράκια" 4 εκατ. ευρώ για να δοθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ

"Δωράκια"  4 εκατ. ευρώ  για να δοθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο πρόσωπο στους κόλπους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τον Ιούλιο του 2011,

ο Μπιν Χαμάμ αποκλείστηκε δια βίου από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για υποθέσεις χρηματισμού, και αφότου απέτυχε να εκλεγεί πρόεδρος της FIFA. Η ποινή στην συνέχεια ακυρώθηκε, για να επιβληθεί εκ νέου στα τέλη του 2012.

Στη συνέχεια νέα στοιχεία, είδαν το φως, τα οποία καταδεικνύουν πως ο Καταριανός πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ δωροδόκησε πλήθος αξιωματούχων με ποσά που συνολικά υπερβαίνουν τα 5 εκατομμύρια δολάρια (3,6 εκατ. ευρώ), προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στη χώρα του, έχει στη διάθεσή της η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.

Το δημοσίευμα των Times στηρίζεται σε εκατομμύρια μυστικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων επιστολές, e-mails, και τραπεζικά εμβάσματα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πριν την ψηφοφορία του Δεκεμβρίου 2010 για την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ ο κ. Μπιν Χαμάμ χρησιμοποίησε 10 «μαύρα» ταμεία προκειμένου να χρηματίσει ποδοσφαιρικούς αξιωματούχους και να δημιουργήσει ένα «κύμα» υποστήριξης για την υποψηφιότητα της χώρας του.

Φέρεται επίσης να οργάνωσε πολυτελή γεύματα για αξιωματούχους από αφρικανικές χώρες, όπου τους έδωσε σχεδόν 400.000 δολάρια μετρητά.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τους Times, ο κ. Μπιν Χαμάμ κατέβαλε περίπου 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην αντιπροέδρου της FIFA Τζακ Γουόρνερ. Από αυτά τα χρήματα, τα $450.000 καταβλήθηκαν πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.

Το Κατάρ έχει αρνηθεί κάθε σχέση με τις δραστηριότητες του κ. Μπιν Χαμάμ, σημειώνοντας πως ό,τι έκανε έγινε ανεξάρτητα από τη δική τους εκστρατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ