Έρευνα για την αγορά ακινήτων παρουσιάζει η ΓΣΕΒΕΕ

Έρευνα για την αγορά ακινήτων παρουσιάζει η ΓΣΕΒΕΕ
Έρευνα σχετικά με το προφίλ του σημερινού αγοραστή κατοικίας, που διενήργησε η Ένωση Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδος, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη

, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με θέμα την παρουσίαση του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού (Cluster) Συντονισμένης Διαχείρισης Απομακρυσμένων και Διάσπαρτων Ακινήτων, το οποίο απαρτίζεται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με τον συντονισμό και την υποστήριξη της ΓΣΕΒΕΕ.
Το Cluster συγκροτήθηκε από Μεσίτες Ακινήτων, καταρτισμένους σε θέματα εκτίμησης και διαχείρισης ακινήτων, Εταιρεία Μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, Νομικών, Φοροτεχνικών κ.ά., με σκοπό την υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης ακινήτων που βρίσκονται μακριά από τους ιδιοκτήτες τους (Ομογενείς) ή και διάσπαρτης σε όλη την επικράτεια (Κληροδοτήματα, Τράπεζες, Δημόσιοι φορείς).
Η δε έρευνα εξετάζει το ποιοι, πού, πώς και για ποιο σκοπό αγοράζουν σήμερα ακίνητα στην Ελλάδα. Βασίστηκε σε πραγματικές συναλλαγές που ολοκληρώθηκαν τους πέντε πρώτους μήνες του 2014 σε 11 περιφέρειες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιάσουν οι Γεώργιος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Ν. Μανομενίδης, Συντονιστής Cluster και οι Δ. Σαμαράς της εταιρείας Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε., Θεολόγος Μπόσδας, αντιπρόεδρος της ΕΠΠΑ, Δ. Μπινιάρης, εκπρόσωπος Μεσιτών Ακινήτων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και Θεόδωρος Σερεμετάκης, σύμβουλος ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.