Τριήμερο απεργιών και ταλαιπωρίας από σήμερα

Τριήμερο απεργιών και ταλαιπωρίας από σήμερα
Ακινητοποιημένα σήμερα λόγω της απεργίας των εργαζωμένων στα Μέσα Μεταφοράς θα παραμείνουν  μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ. Λειτουργούν μόνο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τραμ και προαστιακός. Η χειρότερη μέρα όμως για το επιβατικό κοινό αναμένεται αύριο, καθώς όλα τα μέσα μεταφοράς να τραβούν χειρόφρενο

, ενώ αναμένεται απόφαση και από τους εργαζόμενους στο Μετρό. Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από αύριο και οι ιδιοκτήτες ταξί. Υπευθυνότητα από τους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, προειδοποιώντας ότι «κάθε ημέρα απεργίας σημαίνει δραματική επιδείνωση της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δημόσιες συγκοινωνίες» και τονίζει ότι «πρέπει όλοι να γνωρίζουν την τραγική αλήθεια διότι, όπως είναι επόμενο, σε κάποιες ΔΕΚΟ ΜΜΜ τίθεται πλέον θέμα κάλυψης της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον"».

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί. Στις 11.00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή μαζί με υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και πορεία προς το υπουργείο, κατά των μειώσεων των αποδοχών τους και της εργασιακής εφεδρείας.

Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν και οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ, με μηχανοκίνητη πορεία σήμερα στις 12.30.

Στις 18.00 συμβολική κατάληψη της οδού Θησέως στην Καλλιθέα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του κέντρου εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών που οδηγείται σε κλείσιμο.

Αύριο Τετάρτη, τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 11 το πρωί οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας. Στους δρόμους κατεβαίνουν αύριο οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αντιδρώντας στις νέες περικοπές συντάξεων. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10 το πρωί και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ