Κεγκέρογλου (υφυπ.Εργασίας): Προς επανέλεγχο 60.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Κεγκέρογλου (υφυπ.Εργασίας): Προς επανέλεγχο 60.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
Στην επανεξέταση 60.000 εκκρεμών αιτήσεων για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος προχωρούν οι αρμόδιες Αρχές όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εργασίας, Β.Κεγκέρογλου.


Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ.Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι ήδη έχουν σταλεί στους δικαιούχους e-mail με τα οποία ενημερώνονται από τη γενική γραμματεία εσόδων για τα προβλήματα που παρατηρούνται στις αιτήσεις τους προκειμένου να τα διευθετήσουν.
Έφερε ως παράδειγμα «κάποιες χιλιάδες» περιπτώσεις, οι οποίοι έχουν δηλώσει το ίδιο ρολόι της ΔΕΗ και τώρα η γγ εσόδων προσπαθεί να διευκρινίσει αν διαμένουν στο ίδιο σπίτι ή αν υπάρχει εσωτερικό ρολόι με άλλο διανομέα στην ίδια πολυκατοικία.
Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, έως τις 30 Μαΐου θα ξεκαθαριστεί το τοπίο για αυτές τις 60.000 αιτήσεις και η πληρωμή τους θα γίνει μέσα στο α' δεκαήμερο του Ιουνίου.
Ο υφυπουργός εργασίας, είπε ακόμα, πως εκτός από τους 206.000 πολίτες που έχουν ήδη λάβει το εφάπαξ βοήθημα και εκτός από τις 60.000 αιτήσεις που είναι σε διαδικασία επανελέγχου, υπάρχουν και 67.000 νέες εγκρίσεις χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος.
Διευκρίνισε επίσης, πως αν κάποιος έχει κάνει λάθος στην αίτησή του, μπορεί να εισέλθει στο σύστημα, να τη διαγράψει και να επανέλθει στη συνέχεια με νέα αίτηση.
Σε ότι αφορά τη διεύρυνση των κριτηρίων, ο κ. Κεγκέρογλου είπε πως το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος Μαΐου, οπότε και θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα ποσά που απομένουν.