Ο Αμπράμοβιτς, η Μενεγάκη και ο πατέρας Δωρόθεος

Ο Αμπράμοβιτς, η Μενεγάκη και ο πατέρας Δωρόθεος
«Ο Αμπράμοβιτς δεν έχει έρθει ποτέ στο μοναστήρι μας, ούτε τον έχω εξομολογήσει» τονίζει κατηγορηματικά ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Μάμα στην Άνδρο,

πατέρας Δωρόθεος ο οποίος απειλεί με αγωγές όποιον συνεχίσει να διαδίδει πως το μοναστήρι ανακαινίστηκε με δωρεές του Ρώσου Μεγιστάνα. Φωτιά και λαύρα έχει γίνει ο ηγούμενος της ιεράς Μονής του Αγίου Μάμα ο οποίος όπως δηλώνει έχει εξοργιστεί από τα ψεύδη που κυκλοφορούν και αφορούν στη σχέση του ισχυρού Ρώσου με το Μοναστήρι. «Ας σταματήσει πια εδώ αυτό το αστείο. Κάθε τρεις και λίγο έχουμε τα ίδια. Ας μας πει επώνυμα ποιος είδε τον κύριο ή την κυρία Αμπράμοβιτς στο μοναστήρι μας. Σας παρακαλώ αφήστε μας στην ησυχία μας» δηλώνει ο Ηγούμενος στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» εμφανώς οργισμένος για τις φήμες που κυκλοφορούν από πέρυσι σχετικά με την ανακαίνιση της Μονής που από ένα απλό μοναστήρι έχει μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο και τονίζει: «Θα αναγκαστώ να απαντήσω με μηνύσεις».

ΣΤΗΝ ΑΧΛΑ.

Το μοναστήρι του Αγίου Μάμα βρίσκεται στην κορυφή του βουνού στην κατάφυτη περιοχή της Άχλας. Είναι απομακρυσμένο και δύσκολα φτάνει κάνεις εκεί αφού το πετρώδες έδαφος καθιστά πολύ δύσκολη την πρόσβαση και έτσι οι πιστοί φθάνουν κυρίως με 4χ4. Όπως μας διευκρίνισε ο Ηγούμενος η Μονή του Αγίου Μάμα είναι στην ουσία Μετόχι το οποίο λειτουργεί σπάνια, κυρίως σε γιορτές ενώ ελάχιστοι Ανδριώτες το επισκέπτονται. Από πέρυσι το καλοκαίρι κυκλοφορεί σαν θρύλος πλέον η φήμη πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διέθεσε ένα αρκετά σεβαστό ποσό για να φτιαχτεί ο περίγυρος του μοναστηριού αλλά και ελικοδρόμιο ενώ οι κάτοικοι του νησιού ισχυρίζονται πως πρόσφατα βρέθηκε στη Μονή του Αγίου Μάμα η σύζυγος του Αμπράμοβιτς η οποία κατέφθασε ως εκεί με ελικόπτερο. Άλλωστε στον μεγιστάνα αποδίδουν το ότι έγιναν τόσο γρήγορα οι εργασίες στη Μονή αφού μέχρι πρότινος το μετόχι του Αγίου Μάμα ήταν ένα απλό ξωκλήσι

. ΑΠΟ ΤΟ 2007

. Το ότι τον περασμένο Αύγουστο ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι βρέθηκε ανοιχτά του νησιού με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις φήμες. Οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται επίσης πως ο Ρώσος επιχειρηματίας επισκέπτεται το νησί από το 2007 και όταν προσκύνησε στο μοναστήρι του Αγίου Μάμα μαγεύτηκε από τη θέα αλλά και το δέος που ένιωσε και έτσι αποφάσισε να συνδράμει ενεργά στο να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες προκειμένου το Μοναστήρι να προφυλάσσεται. Κάποιοι μάλιστα λένε πως ο Ρώσος Μεγιστάνας έχει κάνει μια μυστική και άτυπη συμφωνία με τους μοναχούς οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα ακούγονται του πούλησαν την έκταση γης που ανήκει στο ιερό Μετόχι προκειμένου να έχει ο ίδιος το προσωπικό του θρησκευτικό καταφύγιο. Είναι γεγονός πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς λατρεύει τις ομορφιές της Ελλάδας ενώ κατά καιρούς έχει φλερτάρει με την ιδέα του να αγοράσει κάποια από τα ιδιωτικά νησιά που πωλούνται στο Ιόνιο ενώ λατρεύει να χαλαρώνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού προσπαθεί -όσο μπορεί τουλάχιστον- να περνάει απαρατήρητος. Για του λόγου το αληθές, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες το Μετόχι μοιάζει πλέον με κάστρο. Γύρω του χτίστηκαν ψηλοί πέτρινοι τοίχοι ενώ λέγεται πως έχει δημιουργηθεί και ελικοδρόμιο προκειμένου να καταφθάνουν ινκόγνιτο και με ευκολία οι vip προσκυνητές.

«ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ».

Πάντως ο πατέρας Δωρόθεος αρνείται όλα όσα ακούγονται και δίνει τη δική του εξήγηση για το πώς και από πού βρέθηκαν τόσα χρήματα για την ανακαίνιση της Μονής: «Αυτά είναι αισχρά ψεύδη και συκοφαντίες. Η Μονή του Αγίου Μάμα είναι μετόχι του Αγίου Νικολάου και το φροντίζουν οι μοναχοί. Ο τοίχος φτιάχτηκε από εργάτες που δουλεύουν για το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και τα χρήματα που χρειάστηκαν μαζεύτηκαν από τον οβολό των πιστών» δηλώνει και συνεχίζει: «Η ιστορία αυτή με στεναχωρεί πολύ. Έχουν ακουστεί τέρατα. Μέχρι και ότι έχουμε πουλήσει τη γη του Μοναστηριού στον Αμπράμοβιτς. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Σας πληροφορώ πως ο κύριος δεν έχει πατήσει το πόδι του εδώ» τονίζει ο Ηγούμενος και συμπληρώνει: «Πείτε μου σας παρακαλώ πώς μπορεί να προσγειωθεί ελικόπτερο στους γκρεμούς που είναι χτισμένο το Μοναστήρι. Έχουν μεγάλη φαντασία όσοι σκαρφίζονται όλες αυτές τις κακοήθειες». Πάντως το συγκεκριμένο μοναστήρι επισκέπτεται για να προσκυνήσει και η Ελένη Μενεγάκη αφού το ξενοδοχείο του συντρόφου της Ματέο Παντζόπουλου βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Για του λόγου το αληθές η όμορφη παρουσιάστρια η οποία μεταμορφώνεται σε απλή νησιωτοπούλα όταν πηγαίνει στο νησί έχει ανεβάσει και φωτογραφία από την ιερά Μονή στον προσωπικό της λογαριασμό στο διαδίκτυο.

Από την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα σε ολα τα περιπτερα αποκαλυπτική και με πλούσιες προσφορές.