Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.


Είναι χαρακτηριστικό πως η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) μιλά για «τριτοκοσμικές» συνθήκες νοσηλείας και εργασίας.
Σήμερα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις 8 το πρωί έως τις 11 το πρωί ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με προσυγκέντρωση στις 10.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.
Την Παρασκευή 11 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί πεντάωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με συγκεντρώσεις για το λεκανοπέδιο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12.00 το μεσημέρι και για την περιφέρεια έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.
Από τις 28 Απριλίου ξεκινά 15ήμερο δράσεων για την Υγεία που θα κορυφωθεί με νέα 24ωρη πανυγειονομική απεργία σε συνδιοργάνωση με τις άλλες Ομοσπονδίες της Υγείας.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, τα νοσοκομεία, «αποδεκατίστηκαν» από προσωπικό αφού αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση πάνω από 15.000 και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας.
«Και ενώ συμβαίνουν αυτά, αιφνιδιαστικά ο υπουργός Υγείας προχώρησε στην κατάργηση του κλάδου των οδηγών, φυλάκων-νυχτοφυλάκων των νοσοκομείων» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.