Σε επίσχεση επαιδευτικοί στην Εληνοελβετική σχολή- Απειλείται με κλείσιμο από το Υπ. Παιδείας

Σε επίσχεση επαιδευτικοί στην Εληνοελβετική σχολή- Απειλείται με κλείσιμο από το Υπ. Παιδείας
Σε επίσχεση έχουν προχωρήσει από την περασμένη Τρίτη οι  εκπαιδευτικοί της Ελληνοελβετικής Σχολής που τους οφείλονται αποδοχές 7-12 μηνών, ενώ το σχολείο λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας (το νηπιαγωγείο από το 2009, το δημοτικό από το 2013).


Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η ιδιοκτησία του σχολείου αντικατέστησε παρανόμως τους εκπαιδευτικούς με αδήλωτο προσωπικό χωρίς νόμιμα διοριστήρια με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα με την ασφάλεια των μαθητών και με την εγκυρότητα των προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων τους..
Στο χώρο του σχολείου βρέθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν παρανόμως αντικατασταθεί. Συναντήθηκε με την ιδιοκτήτρια του σχολείου, στην οποία επισήμανε ότι η αντικατάσταση των εν επισχέσει ευρισκόμενων εκπαιδευτικών με ανθρώπους που δεν έχουν νόμιμα διοριστήρια είναι παράνομη και ότι οι συνέπειες των παραβάσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Τόνισε, επίσης, ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας των τίτλων των μαθητών. Έξω από το σχολείο βρέθηκαν και αρκετοί γονείς που δήλωσαν τη στήριξή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στη Δ/νση ΠΕ Β’ Αθήνας, όπου κατέθεσαν κείμενα καταγγελίας. Σε συνομιλία του Γ. Χριστόπουλου με το Διευθυντή Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας υπήρξε δέσμευση για άμεση παρέμβαση στην παράνομη λειτουργία του σχολείου. Μάλιστα ο Δ/ντης Εκπαίδευσης τόνισε ότι το σχολείο θα σφραγιστεί εντός των ημερών.