Στις 9 Απριλίου η απεργία της ΓΣΕΕ

 Στις 9 Απριλίου η απεργία της ΓΣΕΕ
Την κήρυξη 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 9 Απριλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (πλην της ΠΑΣΚΕ) οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαιτήσεις της τρόικας σε σχέση με τα εργασιακά.


Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Οπως δήλωσε ο γγ της ΓΣΕΕ Νικ. Κιουτσούκης, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τη διαφωνία της ΠΑΣΚΕ.
«Για μια ακόμη φορά δεν κατέστη δυνατόν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις να βρούμε κοινό τόπο συνεννόησης για το πλαίσιο της κινητοποίησης, διότι αφ' ενός το ΠΑΜΕ διατηρεί τις θέσεις του όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Αυτόνομη Παρέμβαση συμφωνεί εν μέρει και διαφωνεί στα ζητήματα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η ΠΑΣΚΕ ενώ συμφωνεί στην υπογραφή της σύμβασης διαφωνεί στην προκήρυξη της απεργίας και για τα ζητήματα που συνεχώς ανακύπτουν ως προαπαιτούμενα με ευθύνη της τρόικας και της κυβέρνησης και τα οποία τέθηκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης καθ' ότι εκτιμά ότι δεν αποτελούν απειλή για τους εργαζόμενους» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Κιουτσούκη, «η στάση και η συμπεριφορά των παρατάξεων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κίνημα και αναδεικνύουν με τη εν γένει συμπεριφορά τους το πώς αντιμετωπίζουν τα σοβαρά και υπαρκτά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι».
Ο γγ της ΓΣΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη για ένωση δυνάμεων, παραμερίζοντας τις ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες και σημείωσε πως «ο αγώνας των συνδικάτων πρέπει να είναι αγώνας όλων μας και να είναι νικηφόρος».