Χατζηδάκης: Άμεσα ο νόμος με τα «εργαλεία» του ΟΟΣΑ

 Χατζηδάκης: Άμεσα ο νόμος με τα «εργαλεία» του ΟΟΣΑ
Το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει την "εργαλειοθήκη" που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ, θα σταλεί στη βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, τόνισε ο υπουργός ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας με θέμα « Οι καταναλωτές στην ψηφιακή εποχή».

«Έχει ολοκληρωθεί μια σημαντική προεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να ενσωματώσουμε τη συντριπτική πλειονότητα των συστάσεων του ΟΟΣΑ. Ευελπιστούμε πως το σχετικό νομοσχέδιο θα σταλεί στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα». τόνισε ο υπουργός.
Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις από φορείς, καθώς, όπως είπε, οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές ενώσεις εκφράζουν τα συμφέροντα του κάθε επιμέρους κλάδου και μάλιστα, όσων επιχειρήσεων ή επαγγελματιών είναι ήδη εντός αγοράς.
Ωστόσο, σημείωσε ότι στην παρούσα φάση, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υιοθέτηση τέτοιου είδους μέτρων ως «την πιο ουσιώδη κοινωνική πολιτική που μπορούμε να ασκήσουμε». Όπως ανέφερε, λόγω της κρίσης, ο ελληνικός λαός υπέστη μεγάλες θυσίες: περικόπηκαν μισθοί, συντάξεις, ακόμη και αναπηρικά επιδόματα. «Δεν είναι δυνατό να αφήνουμε για λόγους προστασίας κάποιας κοινωνικής ομάδας, ψηλά τις τιμές», σημείωσε.