Συνελήφθη ο Πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ για λαθρεμπόριο πετρελαίου

Συνελήφθη ο Πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ για λαθρεμπόριο πετρελαίου
O πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μεγάλης έρευνας που διενεργεί από την Τρίτη η ασφάλεια Αττικής, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και υπάλληλοι της εταιρείας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείων.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Η ιστορία της ΕΤΕΚΑ
ΤΟ 1983 είναι η χρονιά που ιδρύθηκε η ΕΤΕΚΑ με σκοπό τον εφοδιασμό πλοίων όλων των κατηγοριών στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Την ίδια χρονιά και με την καθοδήγηση του Μιχάλη Σπανού εξαγοράζει τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της ΕΛΒΥΝ στο Πέραμα. Έτσι καταξιώνεται στην αγορά, κερδίζοντας τη θέση που της αξίζει!
Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Κώστας Σπανός, Τεχνικός Διευθυντής & Μέλος του Δ.Σ., προχωρά στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και στην αναμόρφωση του προφίλ της εταιρίας.
Οπως αναφέρεται στο προφίλ της εταιρίας "σήμερα η ΕΤΕΚΑ, με Πρόεδρο τον Γιώργο Σπανό, πρωταγωνιστεί στον χώρο του Bunkering. Εφοδιάζει με πετρέλαιο θέρμανσης τα Ελληνικά νοικοκυριά.
Διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα και πλήρη σειρά λιπαντικών!"